Νέα
  • ΓΔ: 897.63 +0.36%
  • Τζίρος: 48,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γερμανία: Υπέρ της προσωρινής μείωσης του φόρου στη βενζίνη ο Λίντνερ

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Κρίστιαν Λίντνερ

Υπέρ της προσωρινής μείωσης της φορολογίας για να υποχωρήσουν οι τιμές της βενζίνης που πληρώνουν οι Γερμανοί κάτω από τα 2 ευρώ το λίτρο τάχθηκε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Κρίστιαν Λίντνερ, με το κόστος να υπολογίζεται στα 2 δισ. ευρώ τον μήνα.

Ο Λίντνερ είπε ότι το κόμμα του (FDP) στηρίζει την πρόταση για επιδότηση των καυσίμων, η οποία θα συζητηθεί στο πλαίσιο του κυβερνητικού συνασπισμού του FDP, των Πρασίνων και των Σοσιαλδημοκρατών του καγκελάριου, Ολαφ Σολτς,.

Η πρόταση εντάσσεται σε ένα γενικότερο πακέτο μέτρων για την άμβλυνση του αντίκτυπου που έχει ο πόλεμος στην Ουκρανία στο κόστος ενέργειας.  

Ο αναπληρωτής του Λίντνερ, Φλόριαν Τόνκαρ, έγραψε στο Twitter ότι ο στόχος είναι να μειωθεί η τιμή του λίτρου της βενζίνης κάτω από τα 2 ευρώ.

Ένα άλλο μέτρο που εξετάζεται είναι η παροχή πρόσθετης βοήθειας για την αντιστάθμιση του αυξημένου κόστους θέρμανσης των οικογενειών που λαμβάνουν επιδότηση ενοικίου, δήλωσε ο Λίντνερ σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.

«Το κράτος δεν μπορεί να αφήσεις τους πολίτες και τη βιομηχανία να αντιμετωπίσουν μόνοι του τις αυξανόμενες τιμές ενέργειας», σημείωσε, προσθέτοντας ότι ο στόχος είναι να παρασχεθεί «πολύ γρήγορη στήριξη» τόσο στους ιδιώτες όσο και στις επιχειρήσεις.

Η Γερμανία είναι μεταξύ των χωρών της ΕΕ που έχουν τις υψηλότερες τιμές καυσίμων.

Το συγκεκριμένο μέτρο θα έχει τρίμηνη ισχύ.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ