Νέα
  • ΓΔ: 860.32 +1.29%
  • Τζίρος: 37,98 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΗΑΕ: Τα Εμιράτα θέλουν να συνεργαστούν με τη Ρωσία για την ενεργειακή ασφάλεια

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θέλουν να συνεργαστούν με τη Ρωσία για τη βελτίωση της παγκόσμιας ενεργειακής ασφάλειας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ σεΐχης Αμπντάλα μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχιάν στη Μόσχα σήμερα.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει οδηγήσει σε σειρά δυτικών κυρώσεων και έχει προκαλέσει αναταράξεις στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας ρίχνοντας τα φώτα των προβολέων στις χώρες εξαγωγής ενέργειας του Κόλπου, όπως τα ΗΑΕ και η Σαουδική Αραβία, καθώς οι καταναλωτές αναζητούν προμήθειες για να αντικαταστήσουν το ρωσικό πετρέλαιο.

Οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες του ΟΠΕΚ Σαουδική Αραβία και ΗΑΕ έχουν αντισταθεί μέχρι τώρα στις εκκλήσεις των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν την εφεδρική παραγωγική ικανότητά τους προκειμένου να βοηθήσουν στην τιθάσευση των τιμών του μαύρου χρυσού, λέγοντας πως είναι δεσμευμένες σε μια συμφωνία παραγωγής υπό τη συμμαχία ΟΠΕΚ+, η οποία περιλαμβάνει τη Ρωσία.

«Είναι σημαντικό να διατηρηθεί η σταθερότητα των αγορών ενέργειας και τροφίμων», δήλωσε ο υπουργός των Εμιράτων σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ που αναμεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση.

«Καλωσορίζουμε κάθε διαμεσολαβητική προσπάθεια στην κρίση της Ουκρανίας... τα ΗΑΕ είναι έτοιμα να δεσμευθούν με τα μέρη προκειμένου να ενισχύσουν τις ευκαιρίες για μια ειρηνική επίλυση», δήλωσε ο σεΐχης Αμπντάλα.

Τα ΗΑΕ, οι σχέσεις των οποίων με τον σύμμαχο στην ασφάλεια, τις ΗΠΑ, είναι τεταμένες προσπαθούν να ακολουθήσουν μια γραμμή ανάμεσα στη Δύση και στη Ρωσία, με την οποία έχουν επίσης βαθιούς δεσμούς. Τήρησαν αποχή σε μια πρόσφατη ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπου προέβαλε βέτο η Μόσχα, που καταδίκαζε την εισβολή.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ