Νέα
  • ΓΔ: 1480.09 -1.10%
  • Τζίρος: 422,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Καλεί τράπεζες και επιχειρήσεις να «ανοίξουν» στην Κριμαία χωρίς το φόβο κυρώσεων

Πούτιν: Το Νάγκορο Καραμπάχ είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Αζερμπαϊτζάν
Πηγή: AP

Εν μέσω εμπόλεμης κατάστασης και με τις ρωσικές τράπεζες στο στόχαστρο της Δύσης ο Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε από μεγάλες ρωσικές επιχειρήσεις και τράπεζες να ξεκινήσουν τις δραστηριότητές τους στη χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία η Ρωσία προσάρτησε από την Ουκρανία το 2014, χωρίς φόβο για τις δυτικές κυρώσεις.

Ο Πούτιν έκανε αυτές τις δηλώσεις σε μήνυμά του καθώς η Μόσχα ετοιμάζεται να γιορτάσει την προσάρτηση της χερσονήσου από την Ουκρανία. Όπως είπε, οι κυρώσεις έχουν προκαλέσει προβλήματα αλλά και ευκαιρίες. Υποσχέθηκε επίσης να επεκτείνει τα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση για την ανάπτυξη της χερσονήσου.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για τις μεγάλες ρωσικές επιχειρήσεις, οι οποίες στο παρελθόν, για να το πω ωμά, φοβούνταν τις κυρώσεις», είπε ο Ρώσος πρόεδρος. «Τώρα δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν».

Πλέον οι επιχειρήσεις αλλά και οι τράπεζες μπορούν να πάνε και να εργαστούν ενεργά στη χερσόνησο της Κριμαίας, είπε ο Πούτιν.

Μέχρι τώρα, μεγάλες ρωσικές επιχειρήσεις είχαν την τάση να παρακάμπτουν την Κριμαία, από φόβο μήπως προστεθούν αυτόματα στη λίστα κυρώσεων των ΗΠΑ.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ