Νέα
  • ΓΔ: 1193.32 -0.90%
  • Τζίρος: 75,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Βρετανία: Βάζει οριστικό τέλος στην λειτουργία του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου RT

Την απαγόρευση λειτουργίας του ρωσικού τηλεοπτικού σταθμού RT στη Βρετανία ανακοίνωσε η ρυθμιστική αρχή των μέσων ενημέρωσης με την αιτιολογία ότι το ρωσικό ειδησεογραφικό δίκτυο χρηματοδοτείται από το ρωσικό κράτος.

Η Ofcom ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας του κατόχου ANO TV Novosti του RT στο Ηνωμένο Βασίλειο ως μη «κατάλληλος» για να εκπέμπει στη Βρετανία μετά από τη διερεύνηση 29 υποθέσεων για «οφειλόμενη αντικειμενικότητα που έπρεπε να έχει το κανάλι» στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η αφαίρεση της άδειας λειτουργίας έρχεται και τυπικά μετά το μπλοκάρισμα του RT από τους ευρωπαϊκούς δορυφορικούς διανομείς οι οποίοι έχουν σταματήσει την μετάδοσή του από τις αρχές Μαρτίου, όπως και το YouTube.

Η βρετανική ρυθμιστική αρχή τόνισε πως «το RT δεν συμμορφώνεται με τους δέοντες κανόνες αντικειμενικότητας» ενώ το RT είχε κληθεί να πληρώσει παλαιότερα πρόστιμο 200.000 λιρών (263.000 δολαρίων) για την κάλυψη του πολέμου στη Συρία και τη δηλητηρίαση του Ρώσου κατάσκοπου Σεργκέι Σκριπάλ στη Βρετανία.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ