Νέα
  • ΓΔ: 779.68 -3.32%
  • Τζίρος: 79,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Qualcomm: Εξαγοράζει startup με 1,4 δισ. δολ. και απειλεί Apple, Intel

Qualcomm
Qualcomm / Πηγή: AP Images

Η Qualcomm ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην εξαγορά της Nuvia Inc, μιας startup που κατασκευάζει ημιαγωγούς και ιδρύθηκε από παλαιά στελέχη της Apple Inc, αντί του ποσού των 1,4 δισ. δολαρίων. Στόχος της Qualcomm είναι να αξιοποιήσει την τεχνολογία της Nuvia και να τη χρησιμοποιήσει στους επεξεργαστές που κατασκευάζει για smartphones, φορητούς υπολογιστές και αυτοκίνητα.  

► Goldman Sachs: Θα εκδώσει πιστωτική κάρτα για την General Motors

Όπως αναφέρει το Reuters, η Nuvia ιδρύθηκε από τρία πρώην στελέχη της Apple που εργάζονταν στο τμήμα ημιαγωγών για τα τηλέφωνα iPhone και αναπτύσσει έναν πρωτότυπο επεξεργαστή CPU. Με τη συμφωνία αυτή η Qualcomm στοχεύει να αναλάβει ηγετική θέση στον κλάδο των ημιαγωγών σε παγκόσμιο επίπεδο, μετά από χρόνιες νομικές αντιπαραθέσεις με την Apple και τις ρυθμιστικές αρχές. 

Ενώ οι κατασκευαστές των φορητών υπολογιστών προτιμούν τους επεξεργαστές της Intel, η Qualcomm προμηθεύει με ημιαγωγούς επιτραπέζιους υπολογιστές εταιρειών όπως η Samsung και η Microsoft. Με τη απόκτηση της Nuvia, σχεδιάζει να κάνει ευρεία χρήση των επεξεργαστών της, σε smartphones, φορητούς υπολογιστές νέα γενιάς, σε συστήματα infotainment και βοηθητικά συστήματα οδήγησης, ενώ θα συμβάλει ούτως ώστε η Qualcomm να εξαρτάται λιγότερο από την Arm, προμηθεύτριά της, η οποία εξαγοράσθηκε από την ανταγωνίστρια Nvidia για 40 δισ. δολάρια. 

«Είναι συναρπαστικό να βλέπουμε τη Nuvia να προστίθεται στην ομάδα της Qualcomm», δήλωσε ο Panos Panay, επικεφαλής παραγωγής στη Microsoft. «Κοιτώντας μπροστά, έχουμε μια απίστευτη ευκαιρία να ενισχύσουμε τους πελάτες μας στο οικοσύστημα των Windows», συμπλήρωσε. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ