Νέα
  • ΓΔ: 903.48 -0.40%
  • Τζίρος: 67,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

General Motors: Επένδυση 800 εκατ. στον Καναδά για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων

Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Η General Motors και το εργατικό συνδικάτο Unifor ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι κατέληξαν σε μια προσωρινή συμφωνία, σύμφωνα με την οποία η αυτοκινητοβιομηχανία θα επενδύσει σχεδόν 800 εκατ. δολάρια στο εργοστάσιο συναρμολόγησης CAMI στο Ingersoll του Οντάριο, για την κατασκευή εμπορικών ηλεκτρικών φορτηγών.

► Goldman Sachs: Θα εκδώσει πιστωτική κάρτα για την General Motors

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η οποία δεν έχει ακόμη επικυρωθεί από τους συνδικαλιστές, η GM θα ξεκινήσει την παραγωγή του ηλεκτρικού φορτηγού EV600 στο Οντάριο, ανέφεραν σε δηλώσεις τους μέλη του Unifor. Από την πλευρά της, η αυτοκινητοβιομηχανία από το Ντιτρόιτ ανακοίνωσε ότι έχουν ήδη αρχίσει οι εργασίες.

Η νέα συμφωνία αποτελεί συνέχεια των επενδύσεων της GM στον Καναδά. Τον περασμένο Νοέμβριο η αυτοκινητοβιομηχανία ενέκρινε επένδυση ύψους 1 δισ. δολαρίων για την επέκταση της παραγωγής φορτηγών pick up στο εργοστάσιό της Oshawa. Η καναδική κυβέρνηση χαιρέτισε τη συμφωνία και διαβεβαίωσε ότι θα την υποστηρίξει με κάθε τρόπο αμέσως μετά την έπικύρωσή της από τα μέλη του σωματείου. «Περιμένουμε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την επικύρωση», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Καναδά François - Philippe Champagne.

Με πληροφορίες από CNBC

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ