Νέα
  • ΓΔ: 1482.43 +1.22%
  • Τζίρος: 93,68 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Heineken: Αποσύρεται από τη ρωσική αγορά με κόστος 400 εκατ. ευρώ

Αποσύρεται από τη ρωσική αγορά και η ολλανδική ζυθοποιία Heineken αφού τόνισε προηγουμένως ότι θα σταματήσει νέες επενδύσεις και εξαγωγές εκεί, με επιβάρυνση (όπως εκτιμά), 400 εκατ. Ευρώ.

"Έχουμε καταλήξει ότι η κατοχή δραστηριοτήτων της εταιρείας στη Ρωσία δεν είναι πλέον βιώσιμη ούτε ορατή στο τρέχον περιβάλλον”, τονίζει σε ανακοινωθέν της, προσθέτοντας ότι δεν θα αποκομίσει κέρδη από οποιαδήποτε μεταβίβαση της ιδιοκτησίας.

Η Heineken δήλωσε πως στόχος είναι μια "εύρυθμη μεταβίβαση” και ότι θα συνεχίσει τις δραστηριότητες με μειωμένες λειτουργίες στη διάρκεια μιας μεταβατικής περιόδου για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου κρατικοποίησης.

Η εταιρεία τόνισε ότι θα εγγυηθεί τους μισθούς των 1.800 υπαλλήλων της μέχρι το τέλος του έτους.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι έχει καλέσει τις διεθνείς επιχειρήσεις να αποχωρήσουν από τη ρωσική αγορά μετά την επίθεση της Ρωσίας εναντίον της χώρας του.

Η ανταγωνιστική Carlsberg, στην οποία ανήκει η μεγαλύτερη ρωσική μαύρα Baltika, συνεχίζει να πουλάει μπύρες με το brand Baltika, αλλά δήλωσε νωρίτερα ότι έχει ξεκινήσει μια στρατηγική αναθεώρηση των δραστηριοτήτων στη χώρα, κι ανέστειλε τη ρωσική μονάδα.

"Η απόφαση της Heineken πιθανώς δεν διευκολύνει την κατάσταση για την Carlsberg”, αναφέρουν αναλυτές.

Στις αρχές του μήνα η Heineken δήλωσε πως θα σταματήσει να παρασκευάζει και να πουλάει την μαύρα της στη Ρωσία και ότι δεν θα δέχεται πλέον κανένα οικονομικό όφελος από τις δραστηριότητες της εκεί.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ