Νέα
  • ΓΔ: 875.47 +1.82%
  • Τζίρος: 37,65 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ουκρανία: Στα 564,9 δισ. δολάρια το κόστος του πολέμου από την καταστροφή των υποδομών

Μετά τις απώλειες ανθρώπινων ζωών η Ουκρανία βρίσκεται πλέον στο χείλος της οικονομικής καταστροφής εξαιτίας της ρωσικής εισβολής καθώς οι ζημιές που έχουν προκληθεί στη χώρα ανέρχονται ήδη στα 564,9 δισ. δολάρια.

Πρόκειται για μια πρώτη εκτίμηση αναφορικά με τις καταστροφές που έχουν υποστεί οι υποδομές της χώρας, το πλήγμα στην οικονομική ανάπτυξη και σε άλλους παραγόντων, σύμφωνα με την Ουκρανή υπουργό Οικονομίας Γιούλια Σβιρύντενκο.

Σε ανάρτησή της στο διαδίκτυο, η Ουκρανή υπουργός ανέφερε ότι οι εχθροπραξίες έχουν προκαλέσει ζημιές ή καταστρέψει 8.000 χιλιόμετρα οδικού δικτύου και 10 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα οικιστικού περιβάλλοντος.

Από την αρχή του πολέμου η Ουκρανία έχει δανειστεί και δεχθεί δωρεές δισ δολαρίων από τις ΗΠΑ, το ΔΝΤ και ευρωπαϊκές χώρες, ποσά τα οποία σε μεγάλο βαθμό θα κληθεί να αποπληρώσει μετά το τέλος του πολέμου.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ