Νέα
  • ΓΔ: 912.33 +0.05%
  • Τζίρος: 277,61 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Το υψηλό κόστος διαβίωσης οδηγεί τους Βρετανούς να δανείζονται μέσω πιστωτικών καρτών

Σε υψηλό πενταετίας αυξήθηκε ο δανεισμός των καταναλωτών στη Βρετανία κυρίως μέσω πιστωτικών καρτών, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι τα στοιχεία αυτά μπορεί να αποτελούν ένδειξη της αυξανόμενης συμπίεσης του κόστους διαβίωσης.

Τα στοιχεία της τράπεζας της Αγγλίας έδειξαν ότι η καταναλωτική πίστωση αυξήθηκε κατά 1,876 δισ. στερλίνες (2,46 δισ. δολάρια) τον Φεβρουάριο, περίπου 1 δισ. στερλίνες περισσότερα από ό,τι αναμενόταν και στη μεγαλύτερη αύξηση από τον Μάρτιο του 2017.

Οικονομολόγος αναφέρει ότι η αύξηση θα μπορούσε να οφείλεται στην τόνωση της αισιοδοξίας των καταναλωτών, καθώς μειώθηκε η διάδοση της Όμικρον.

"Αλλά μια άλλη πιθανότητα είναι ότι περισσότεροι καταναλωτές έπρεπε να καταφύγουν σε πιστώσεις εν όψει των αυξημένων πιέσεων στο κόστος ζωής”, τονίζει ο Martin Beck.

Τον Φεβρουάριο ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 6,2%, που αποτελεί υψηλό 30 ετών, και το γραφείο προϋπολογισμού της κυβέρνησης αυτή την εβδομάδα προέβλεψε ότι το ποσοστό θα διαμορφωθεί κοντά στο 9% στα τέλη του 2022, συμβάλλοντας στη μεγαλύτερη πτώση του βιοτικού επιπέδου από τη δεκαετία του 1950.

Ο νέος δανεισμός για τον Ιανουάριο αναθεωρήθηκε προς τα κάτω στα 143 εκατ. στερλίνες έναντι της προηγούμενης ανακοίνωσης για 608 εκατ. στερλίνες.

Ο δανεισμός μέσω πιστωτικών καρτών αντιστοιχεί στο μεγαλύτερο μέρος της αύξησης τον Φεβρουάριο, στα 1,5 δισ. στερλίνες (στη μεγαλύτερη αύξηση από το 1993 που ξεκίνησε η καταγραφή των μηνιαίων στοιχείων).

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ