Νέα
  • ΓΔ: 1420.4 +1.96%
  • Τζίρος: 97,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Στην Ουκρανία έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 10.000 Ρώσοι στρατιώτες

Η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ δήλωσε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ουάσιγκτον, κατά την διάρκεια του συνεχιζόμενου επί ένα και πλέον μήνα πολέμου στην Ουκρανία, έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 10.000 Ρώσοι στρατιώτες.

Σε συνέντευξη της στο κανάλι «Nastoyashe Vremia» χαρακτήρισε τις ρωσικές απώλειες «απίστευτες» επισημαίνοντας ότι παρόλα αυτά «η Ρωσία δεν έχει συνειδητοποιήσει τελικά, πόσο ισχυρός είναι ο ουκρανικός στρατός».

Η Νούλαντ δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες πηγές όσον αφορά στις εκτιμήσεις αυτές. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας στην τελευταία του ανακοίνωση στις 25 Μαρτίου επιβεβαίωσε τον θάνατο 1.351 Ρώσων στρατιωτών. Η εκτίμηση του γενικού επιτελείου της Ουκρανίας κάνει λόγο για 17.000 Ρώσους στρατιώτες που έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία.

Τα στοιχεία για τις απώλειες σε συνθήκες πολέμου είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητες πηγές.

Στην συνέντευξη της η Νούλαντ δήλωσε ότι η απόφαση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας να περιορίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Κίεβο και Τσερνίχιφ είναι αποτέλεσμα της σκληρής άμυνας του ουκρανικού στρατού.Παράλληλα τόνισε ότι τα ρωσικά στρατεύματα ανασυντάσσονται και θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν τις επιθέσεις, ενδεχομένως σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ