Νέα
  • ΓΔ: 783.31 +0.46%
  • Τζίρος: 55,89 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κίνα: Η μετάλλαξη Όμικρον οδηγεί σε μεγάλη ύφεση την οικονομία - Πλήγμα στη μεταποίηση

Επιβραδύνθηκε σημαντικά η οικονομική δραστηριότητα της Κίνας τον Μάρτιο, σύμφωνα με τον επίσημο ΡΜΙ, καθώς επιβλήθηκαν διευρυμένα lockdowns για την αποτροπή της εξάπλωσης των μεταλλάξεων Όμικρον.

Τόσο ο δείκτης μεταποίησης όσο και άλλοι δείκτες, υποχώρησαν σε υφεσιακό έδαφος τον Μάρτιο, με τον επίσημο μεταποιητικό ΡΜΙ να υποχωρεί στις 49,5 μονάδες από τις 50,2 μονάδες τον Φεβρουάριο, όπως αναμενόταν από τους οικονομολόγους.

Ο υποδείκτης που αφορά στην εργοστασιακή παραγωγή, υποχώρησε στις 48,8 μονάδες τον Μάρτιο από τις 50,4 μονάδες τον Φεβρουάριο.

Η παραγωγή ανεστάλη ή μειώθηκε λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, η οποία αργότερα επηρέασε τις λειτουργίες και την παραγωγή των επιχειρήσεων μεταποίησης στην ίδια εφοδιαστική αλυσίδα, τόνισε ο στατιστικολόγος Zhao Qinghe.

Πολλά κινεζικά κέντρα μεταποίησης, συμπεριλαμβανομένης της Σενζέν, της Σανγκάης και της Τσανγκτσουν, εφάρμοσαν εκτεταμένα lockdowns αυτον τον μήνα, καθώς τα κρούσματα αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από το ξέσπασμα της πανδημίας στις αρχές του 2020.

Επίσης, η ζήτηση στην αγορά, ιδιαίτερα οι παραγγελίες για εξαγωγές, μειώθηκαν εν μέσω αυξημένης γεωπολιτικής ένταση.

Ο υποδείκτης που μετρά τις συνολικές νέες παραγγελίες υποχώρησε σε υφεσιακό επίπεδο, στις 49,5 μονάδες από τις 50,7 μονάδες τον Φεβρουάριο.

Ο υποδείκτης για τις νέες παραγγελίες εξαγωγών μειώθηκε ακόμη περισσότερο σε υφεσιακό επίπεδο, στις 47,2 μονάδες τον Μάρτιο από τις 49 μονάδες του Φεβρουαρίου.

Επίσης, ανακοινώθηκε ο επίσημος μη μεταποιητικός ΡΜΙ, που περιλαμβάνει τόσο τις υπηρεσίες όσο και την κατασκευαστική δραστηριότητα στην Κίνα. Ο μη μεταποιητικός ΡΜΙ υποχώρησε στις 48,4 μονάδες τον Μάρτιο από τι 51,6 μονάδες τον Φεβρουάριο.

Ο υποδείκτης που μετρά τη δραστηριότητα των υπηρεσιών σημείωσε πτώση στις 46,7 μονάδες αυτόν τον μήνα από τις 50,5 μονάδες τον Φεβρουάριο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ