Νέα
  • ΓΔ: 899.16 +0.17%
  • Τζίρος: 82,67 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ουκρανία: Πάνω από 10 δισ. δολ. το κόστος των ζημιών στη Μαριούπολη

Καταστροφές στη Μαριούπολη (10/3/2022) / Πηγή: AP Photo

Οι βομβαρδισμοί της Ρωσίας εναντίον του λιμανιού της Μαριούπολης, στη νότια Ουκρανία, έχουν προκαλέσει ζημιές στις υποδομές ύψους τουλάχιστον 10 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση των τοπικών αρχών.

«Κάθε έγκλημα, κάθε δολοφονία και καταστροφική ενέργεια που έχει διαπράξει ο εισβολέας πρέπει να καταγραφεί και να σταλεί ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου», δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Βάντιμ Μποϊτσένκο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μια ειδική επιτροπή συμβούλων θα αναλάβει να καταγράψει τέτοιου είδους ενέργειες.

Νωρίτερα, την Παρασκευή, σύμβουλος του δημάρχου της Μαριούπολης ανέφερε πως η πολιορκημένη πόλη παραμένει κλειστή για όποιον προσπαθεί να εισέλθει και είναι «πολύ επικίνδυνη» για όποιον προσπαθεί να φύγει.

Συγκεκριμένα, ο Πέτρο Αντριουσένκο είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εμποδίζουν από την Πέμπτη ακόμη και τη μικρότερη ποσότητα ανθρωπιστικών προμηθειών να φθάσει στους εγκλωβισμένους κατοίκους, καθιστώντας σαφές ότι δεν άνοιξε ο προγραμματισμένος «ανθρωπιστικός διάδρομος», που είχε ανακοινώσει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Δεκάδες χιλιάδες άμαχοι έχουν παγιδευτεί εδώ και εβδομάδες με λιγοστή τροφή, νερό και άλλες προμήθειες στην πόλη που κάποτε φιλοξενούσε 400.000 ανθρώπους αλλά πλέον έχει καταστραφεί από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ