Νέα
  • ΓΔ: 1442.21 -2.04%
  • Τζίρος: 134,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Αυτοψία στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια ζητά η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας

Πηγή: AP
Πηγή: AP

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) ζήτησε να επιτραπεί στους εμπειρογνώμονές της να επισκεφθούν τον σταθμό παραγωγής πυρηνικής ενέργειας της Ζαπορίζια, στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, την πληροφορία αυτή μετέδωσε το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο τον επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας ατομικής ενέργειας Rosatom.

Στο μεταξύ, πληροφορίες θέλουν την Ευρωπαϊκή Ένωση να ξεκινά επιχείρηση συγκέντρωσης αποθεμάτων για να ενισχύσει την άμυνά της έναντι χημικών, πυρηνικών και βιολογικών απειλών εν μέσω ανησυχιών για την τροπή που μπορεί να λάβει ο πόλεμος στην Ουκρανία, σύμφωνα με έγγραφα της ΕΕ που επικαλείται το Reuters.

Οι ανησυχίες για το καθεστώς των πυρηνικών εγκαταστάσεων στην Ουκρανία ολοένα και φουντώνουν, σύμφωνα με τα πρακτικά δύο συναντήσεων εμπειρογνωμόνων στον τομέα της υγείας της ΕΕ τον Μάρτιο που δημοσιοποιήθηκαν αυτήν την εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Τσερνόμπιλ και τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια ήδη από τα πρώτα στάδια της εισβολής.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ