Νέα
  • ΓΔ: 1471.63 -0.65%
  • Τζίρος: 85,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Κυματίζει και πάλι στο Τσερνόμπιλ η ουκρανική σημαία

Στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ κυματίζει και πάλι από το πρωί του Σαββάτου η ουκρανική σημαία, ενώ οι εργαζόμενοι τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο και γιόρτασαν την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων που είχαν καταλάβει την τοποθεσία για εβδομάδες.

«Στην τελετή έπαρσης της σημαίας παρευρέθηκε το επιχειρησιακό προσωπικό του σταθμού, το οποίο διασφαλίζει και συνεχίζει να διασφαλίζει την πυρηνική και ραδιενεργή ασφάλεια των εγκαταστάσεων στις δύσκολες συνθήκες της κατοχής», ανακοίνωσε η Energoatom στο κανάλι της στο Telegram.

Η ουκρανική κρατική εταιρεία παραγωγής πυρηνικής ενέργειας διευκρίνισε ότι όλες οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πλέον φύγει από την περιοχή. Τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν για πρώτη φορά τον παροπλισμένο σταθμό βόρεια του Κιέβου τον περασμένο μήνα μετά την έναρξη της εισβολής.

Η Ουκρανία αναφέρει ότι συνεργάζεται με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) για να μάθει τι συνέβη στον σταθμό ενώ οι ρωσικές δυνάμεις είχαν τον έλεγχό του.

«Η Ρωσία συμπεριφέρθηκε ανεύθυνα στο Τσερνόμπιλ σε κάθε περίπτωση, από το να μην επιτρέψει στο προσωπικό του σταθμού να εκτελεί τα καθήκοντά του μέχρι το σκάψιμο χαρακωμάτων στις μολυσμένες περιοχές», δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμιτρό Κουλέμπα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ