Νέα
  • ΓΔ: 816.61 -0.01%
  • Τζίρος: 24,16 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τουρκία: Εκτίναξη του πληθωρισμού πάνω από 60% - Αισιόδοξος δηλώνει ο Ερντογάν

Σε ασύλληπτα επίπεδα ρεκόρ εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός στην Τουρκία στο 61,14% σε ετήσια βάση, σημειώνοντας αύξηση κατά 5,46 μονάδες σε ένα μήνα, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Τον Φεβρουάριο, η αύξηση των τιμών καταναλωτή ανήλθε στο 54,4% σε ετήσια βάση, καταγράφοντας συνεχώς ρεκόρ που συνδέονται με την κατάρρευση της τουρκικής λίρας και ιδιαίτερα με το άλμα των τιμών ενέργειας.

Η τουρκική λίρα, που έχασε το 44% της αξίας της έναντι του αμερικανικού νομίσματος το 2021, παρέμενε ωστόσο σταθερή σήμερα το πρωί στις 14,7 λίρες έναντι του δολαρίου (16,2 έναντι του ευρώ), καθώς η αγορά ανέμενε την αύξηση του πληθωρισμού.

Κι ενώ η τουρκική οικονομία διανύει την χειρότερη περίοδο των τελευταίων δεκαετιών ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν υπόσχεται στον λαό του «καλύτερες μέρες μετά το 2023».

Σύμφωνα με ανταπόκριση του ΣΚΑΪ, σε ομιλία του ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε ότι «όλα πηγαίνουν καλά τόσο σε επίπεδο εξαγωγών αλλά και απασχόλησης» λέγοντας ότι τα θετικά αποτελέσματα θα φανούν το 2023 , το οποίο συμπίπτει και με τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η Άγκυρα προχωρά βήμα-βήμα προς την υλοποίηση των στόχων της.«Δίνουμε μάχη εναντίον της ακρίβειας, και δίνουμε προτεραιότητα στο να βρει εργασία ο κάθε πολίτης», είπε ο Ερντογάν για να προσθέσει: «Με τη βοήθεια του Θεού, μετά το 2023 η Τουρκία θα μπει σε μια εντελώς διαφορετική εποχή».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ