Νέα
  • ΓΔ: 1041.51 +0.82%
  • Τζίρος: 118,32 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ρ. Αμπράμοβιτς: Ζητά δανεικά από αμερικανούς φίλους για να πληρώσει το προσωπικό του

Οι σκληρές κυρώσεις της Δύσης προς μια μεγάλη μερίδα Ρώσων ολιγαρχών έχει προκαλέσει προβλήματα ρευστότητα σε πολλούς δισεκατομμυριούχους, ανάμεσά τους και ο Ρομάν Αμπράμοβιτς ο οποίος ζητά δανεικά από φίλους για να πληρώσει το προσωπικό του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Page Six, o Ρομάν Αμπράμοβιτς, με περιουσία 14,3 δισ. δολάρια, αντιμετωπίζει πρόβλημα στις οικονομικές του συναλλαγές καθώς οι τραπεζικοί του λογαριασμοί έχουν παγώσει σε Βρετανία και ΗΠΑ γεγονός που τον ανάγκασε να ζητήσει 1 εκατ. δολάρια δανεικά για να καλύψεις τη μισθοδοσία των υπαλλήλων του.

Ο 55χρονος Αμπράμοβιτς, δεν κατάφερε να εξαιρεθεί από τις οικονομικές κυρώσεις και τη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών, παρά την συμμετοχή του στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανία και Ρωσίας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του «Page Six», ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι έχει ήδη επικοινωνήσει με συνεργάτες από τον χώρο του Χόλιγουντ, της τεχνολογίας και την Wall Street προκειμένου να τακτοποιήσει το θέμα της μισθοδοσίας του προσωπικού του, που ανέρχεται σε κάτι λιγότερο από ένα εκατομμύριο δολάρια την εβδομάδα.

«Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς ζητά από μερικούς από τους πιο στενούς φίλους του να του δανείσουν ένα εκατομμύριο δολάρια. Υποστηρίζει ότι δεν έχει καθυστερήσει ούτε μία φορά τη μισθοδοσία του προσωπικού του, που είναι 750.000 δολάρια την εβδομάδα, και με τα περιουσιακά του στοιχεία δεσμευμένα, δεν μπορεί να πληρώσει τους ανθρώπους που εργάζονται γι' αυτόν.

Ο ίδιος έχει έρθει, μεταξύ άλλων, σε επαφή με τον σκηνοθέτη του Χόλιγουντ, Μπρετ Ράτνερ και την οικογένεια Ρότσιλντ, για να τους ζητήσει χρήματα, κι ενώ είναι επιστήθιοι φίλοι του, δεν έχουν συμφωνήσει να του δανείσουν, γιατί είτε δεν τα έχουν σε μετρητά ή γιατί δεν γνωρίζουν ποιες θα είναι οι επιπτώσεις εάν του δανείσουν, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα.

Οι κυρώσεις αυτές στάθηκαν εμπόδιο στα σχέδιά του να πουλήσει έναντι 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων την ποδοσφαιρική ομάδα Chelsea ενώ αναγκάστηκε να μεταφέρει το υπερπολυτελές σκάφος του «Eclipse», αξίας 700 εκατομμυρίων δολαρίων και το «Solaris», αξίας 600 εκατομμυρίων δολαρίων σε λιμάνια της Τουρκίας για να αποφύγει τις κατασχέσεις τους.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ