Νέα
  • ΓΔ: 817.91 +0.15%
  • Τζίρος: 26,95 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΔΝΤ: Ιδρύει Ταμείο Πιστώσεων για φτωχές και ευάλωτες χώρες

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ενέκρινε χθες μία νέα δυνατότητα πιστωτικής διευκόλυνσης, ώστε να βοηθηθούν χώρες με χαμηλά εισοδήματα, αλλά και χώρες με ευαίσθητα μεσαία εισοδήματα στην αντιμετώπιση μακροπρόθεσμων προκλήσεων, όπως η κλιματική αλλαγή και οι πανδημίες.

Η διευθύντρια του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα ανακοίνωσε την έγκριση του ταμείου πιστώσεων (The Resilience and Sustainability Trust) σε μία ανακοίνωσή της, μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, αναφέροντας ότι αυτό θα τεθεί σε λειτουργία από την 1η Μαΐου.

Σύμφωνα με την ίδια, η νέα υπηρεσία χρηματοδότησης θα ενισχύσει το αποτέλεσμα της διάθεσης των 650 δισεκατομμυρίων δολαρίων (596,06 δισεκατομμυρίων ευρώ) που διατέθηκαν την προηγούμενη χρονιά από τα πρόσθετα αποθεματικά συναλλάγματος του ΔΝΤ, επιτρέποντας στις πλουσιότερες χώρες να διαθέσουν τα αποθεματικά συναλλάγματος έκτακτης ανάγκης που διαθέτουν σε χώρες που βρίσκονται σε μεγαλύτερη ανάγκη.

Ο στόχος του ΔΝΤ είναι η ίδρυση ενός ταμείου πιστώσεων με ελάχιστα διαθέσιμα 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την Γκεοργκίεβα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ