Νέα
  • ΓΔ: 867.71 -0.42%
  • Τζίρος: 151,78 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πιστοποιητικά εμβολιασμών: Η έξυπνη επένδυση για startup και τεχνολογικούς κολοσσούς

Εμβόλιο / Πηγή: AP
Εμβόλιο / Πηγή: AP

Την ώρα που η διεθνής κοινότητα επικεντρώνεται στην επανεκκίνηση της οικονομίας και αναζωπυρώνεται η συζήτηση για την «ανοσία της αγέλης», μέσω των εμβολιασμών, ορισμένες startup και κορυφαίες εταιρείες του κλάδου της υψηλής τεχνολογίας προσπαθούν από την πλευρά τους να επιταχύνουν την επιστροφή στην κανονικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, κολοσσοί όπως οι Microsoft, Apple και Google στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην ανάπτυξη πιστοποιητικών εμβολιασμού - ή «διαβατηρίων» - με σκοπό τα ασφαλή ταξίδια.

«Είναι πολύ σαφές ότι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού προχωρούν», σύμφωνα με δηλώσεις της εκτελεστικής διευθύντριας της Συμμαχίας για τη Ψηφιακή Ταυτότητα ID2020, Ντακότα Γκρούνερ, στο CNBC. «Δεδομένου αυτού, πώς διασφαλίζουμε ότι η επένδυση πραγματοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο;»

Ως ειδικός στην ομάδα εργασίας που χρηματοδοτείται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η Γκρούνερ και άλλοι ελπίζουν να βοηθήσουν στην καθιέρωση παγκόσμιων προτύπων για τα ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Την επιφυλακτικότητά τους ωστόσο εκφράζουν πολλοί αξιωματούχοι του χώρου της Υγείας διεθνώς. Πρώτον, όπως υποστηρίζουν, τα ανεπαρκή δεδομένα σχετικά με την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων, θα μπορούσαν να καθιστούν επικίνδυνα τα εν λόγω πιστοποιητικά. Επισημαίνουν επίσης ότι ομάδες πληθυσμών σε κάποιες χώρες, όπως μαύροι, λατίνοι και ιθαγενείς, έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τον κορονοϊό και μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσπιστοι απέναντι στο εμβόλιο. Πέραν του ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εκτεταμένη και δίκαιη πρόσβαση στα εμβόλια...

Στον αντίποδα, υπάρχουν εκείνοι που υποστηρίζουν ότι αυτό που προέχει είναι να εμβολιαστούν γρήγορα όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι και ότι τότε και μόνο τότε θα μπορούσε να αναλυθούν και αξιολογηθούν τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας.

Η Onfido είναι μία από τις πολλές start-up που ελπίζουν να καινοτομήσουν σε αυτόν τον τομέα. Ο Διευθυντής Προϊόντων της εταιρείας, Κέβιν Τρίλι, υποστηρίζει ότι αν και η καθολική χρήση πιστοποιητικών εμβολιασμών είναι σχεδόν αδύνατη, μπορεί να είναι αποτελεσματική για ορισμένες εταιρείες ή βιομηχανίες. Σε κάθε περίπτωση, λέει ότι είναι μια έξυπνη επένδυση στο μέλλον.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ