Νέα
  • ΓΔ: 821.31 +0.56%
  • Τζίρος: 20,38 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ουκρανία: Συγκλονίζει βίντεο με παιδιά στη Μαριουπολη - «Θέλουμε να δούμε τον ήλιο»

Μαριούπολη, 13 Απριλίου 2022 / Πηγή: AP Photo

Ένα συγκλονιστικό βίντεο που φέρεται να έχει τραβηχτεί μέσα στο πολιορκημένο εργοστάσιο Azovstal, το τελευταίο προπύργιο της Μαριούπολης στην Ουκρανία που αποτελεί κύριο στόχο των ρωσικών επιθέσεων, κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του Διαδικτύου.

Στο εργοστάσιο χάλυβα, βρίσκονται εγκλωβισμένοι πολλοί άμαχοι, ανάμεσά τους ανήλικοι και γυναίκες.

Το βίντεο που δημοσιεύει ο Guardian, δείχνει μικρά παιδιά και τις μητέρες τους να λένε ότι «ξεμένουν από δυνάμεις» και ότι πρέπει να απομακρυνθούν επειγόντως σε ασφαλές έδαφος. Σύμφωνα με το βρετανικό μέσο, το βίντεο καταγράφηκε την Πέμπτη.

Οι γυναίκες δηλώνουν ότι 15 παιδιά ζουν σε σήραγγες κάτω από το εργοστάσιο, ενώ οι ηλικίες τους ποικίλλουν καθώς είναι από μωρά μέχρι και έφηβοι. Είναι παγιδευμένα μαζί με τις οικογένειές τους και άλλους αμάχους, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων στο εργοστάσιο.

Το βίντεο δείχνει αρκετά παιδιά, περιτριγυρισμένα από ρούχα και αυτοσχέδια κρεβάτια. Ένα αγόρι λέει ότι επιθυμεί απεγνωσμένα να δει ξανά το φως του ήλιου και να αναπνεύσει καθαρό αέρα έξω μετά από εβδομάδες διαβίωσης σε υπόγεια καταφύγια.

Μια γυναίκα λέει ότι έχει περάσει 50 ημέρες υπόγεια, από τις 25 Φεβρουαρίου, δηλαδή τη δεύτερη ημέρα της εισβολής του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία. Άλλοι λένε ότι βρήκαν καταφύγιο στο εργοστάσιο στις αρχές Μαρτίου, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις σφυροκοπούσαν τα διαμερίσματά τους με πυροβολικό και αεροπορικές επιδρομές.

Τα τρόφιμα και το νερό έχουν σχεδόν τελειώσει, είπε η γυναίκα, με τους ανθρώπους να κινδυνεύουν άμεσα από την πείνα .«Όλες οι προμήθειες που φέραμε μαζί μας τελειώνουν. Σύντομα δεν θα έχουμε αρκετό φαγητό ούτε για τα παιδιά».

Η γυναίκα προσθέτει στη συνέχεια: «Είμαστε εδώ και χρειαζόμαστε βοήθεια. Βρισκόμαστε στο επίκεντρο των γεγονότων και δεν μπορούμε να βγούμε έξω. Το παιδί μου πρέπει να απομακρυνθεί σε μια ειρηνική περιοχή όπως και πολλά ακόμα (παιδιά). Εκλιπαρούμε για εγγυήσεις ασφάλειας για τα παιδιά μας».

«Ανησυχούμε για τη ζωή των παιδιών μας και των  γονέων μας που χρειάζονται ιατρική φροντίδα. Τους τελειώνουν οι δυνάμεις. Δεν υπάρχει ούτε μια μέρα χωρίς βομβαρδισμούς. Φοβούνται ακόμη και να πάνε στην τουαλέτα», τόνισε.

Η ουκρανική κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει ανθρωπιστικό διάδρομο που θα επέτρεπε στους αμάχους που βρίσκονται μέσα στο εργοστάσιο να εξέλθουν με ασφάλεια.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ