Νέα
  • ΓΔ: 783.85 +0.53%
  • Τζίρος: 49,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Twitter: «Ακόμη και σήμερα» το mega-deal για πώληση στον Ελον Μασκ

Ελον Μασκ
Ελον Μασκ / Πηγή: AP

Η διοίκηση του Twitter είναι έτοιμη να συμφωνήσει για την πώληση στον Ελον Μασκ για περίπου 43 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, την τιμή που ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla χαρακτήρισε την «καλύτερη και τελευταία» προσφορά του για το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Σύμφωνα με το Reuters, το Twitter ενδέχεται να ανακοινώσει τη συμφωνία των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή αργότερα σήμερα Δευτέρα, αφού το διοικητικό του συμβούλιο συνεδριάσει για να προτείνει τη συναλλαγή στους μετόχους του Twitter, ανέφεραν οι πηγές. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι είναι πάντα πιθανό η συμφωνία να καταρρεύσει την τελευταία στιγμή, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Ο Ελον Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με το Forbes, διαπραγματεύεται να αγοράσει το Twitter με προσωπικά του λεφτά και η Tesla δεν εμπλέκεται στη συμφωνία.

Οι μετοχές του Twitter αυξήθηκαν κατά 4,5% στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα, φτάνοντας στα 51,15 δολάρια.

Ο Μασκ είπε ότι το Twitter πρέπει να αναπτυχθεί και να γίνει μια γνήσια πλατφόρμα ελευθερίας του λόγου.

Η συμφωνία, αν τελικά γίνει, θα έρθει μόλις τέσσερις ημέρες αφότου ο Μασκ αποκάλυψε ένα πακέτο χρηματοδότησης για την υποστήριξη της εξαγοράς. Αυτό οδήγησε το διοικητικό συμβούλιο του Twitter να δει την πιθανή συμφωνία πιο σοβαρά και πολλούς μετόχους να ζητήσουν από την εταιρεία να μην αφήσει την ευκαιρία να χαθεί, όπως ανέφερε το Reuters την Κυριακή.

Oπως γράφει το Reuters, η πώληση θα αντιπροσωπεύει μια παραδοχή από το Twitter ότι ο νέος διευθύνων σύμβουλός του, Parag Agrawal, ο οποίος ανέλαβε το τιμόνι το Νοέμβριο, δεν έχει αρκετή δυναμική για να κάνει την εταιρεία πιο κερδοφόρα, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη των φιλόδοξων οικονομικών στόχων που έθεσε η εταιρεία για το 2023.

Οι μετοχές του Twitter διαπραγματεύονταν υψηλότερα από την τιμή προσφοράς του Μασκ μόλις το Νοέμβριο.

Η διαπραγματευτική τακτική του Μασκ -κάνοντας μια προσφορά και εμμένοντας σε αυτήν- μοιάζει με την τακτική ενός άλλου δισεκατομμυριούχου, του Γουόρεν Μπάφετ, στις εξαγορές.

Ο Μασκ όταν αποκάλυψε για πρώτη φορά την προσφορά του για το Twitter δεν έδωσε καμία λεπτομέρεια για τις πηγές χρηματοδότησης, καθιστώντας την αγορά δύσπιστη απέναντι στην προοπτική της πρότασής του.

Οι πηγές που μίλησαν στο Reuters ζήτησαν να τηρηθεί η ανωνυμία τους επειδή το θέμα είναι εμπιστευτικό, ενώ Twitter και Μασκ δεν έκαναν κανένα σχόλιο.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ