Νέα
  • ΓΔ: 859.79 -0.03%
  • Τζίρος: 79,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μασκ: Τα παιχνίδια με τις μετοχές της Tesla που αγχώνουν τα golden boys της Wall street

Ελον Μασκ / Πηγή: AP Images
Ελον Μασκ / Πηγή: AP Images

Μετοχές της Tesla 4 δισ δολαρίων πούλησε ο Έλον Μάσκ, με την Γουόλ Στριτ να παίρνει φωτιά καθώς βρίσκεται στο στάδιο της εξαγορά του Twiter, αν και σε ανάλυσή τους οικονομολόγοι του Reuters θέλουν τον δις. Να το ξανασκέφτεται.

Ο ίδιος ωστόσο, αρέσκεται να «παίζει» με ανταγωνιστές και συνεργάτες του εξηγώντας την  πολιτική και τη νέα φιλοσοφία του Twitter όταν θα περάσει στον έλεγχο του.

Αρχικά ο Μασκ είχε πεί οτι δεν θα προχωρούσε άμεσα σε άλλη πώληση μετοχών της Tesla η τιμή της ποίας έκανε μεγάλη βουτιά μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς του Twitter. Και παρότι δεν εξήγησε τον λόγο που προχώρησε στην πώληση, πολλοί τη συσχετίζουν με την εξαγορά της πλατφόρμας καθώς χρειαζόταν ρευστό.

Ο Μασκ προχώρησε σε σειρά αναρτήσεων στο Twitter στο οποίο περιέγραψε τις θέσεις του όσον αφορά την πολιτική κατεύθυνση που θα έχει η πλατφόρμα όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της εξαγοράς της από τον ίδιο. Η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει μερικές ακόμη εβδομάδες ή ίσως και μερικούς μήνες.

Σύμφωνα με τον Μασκ το Twitter θα «είναι πολιτικά ουδέτερο και θα δημοσιεύονται όλες οι αναρτήσεις που κινούνται στα πλαίσια της υφιστάμενης νομοθεσίας για τον δημόσιο λόγο».

Όπως λέει ο Μασκ «αυτή είναι μια απόφαση που θα δυσαρεστήσει ισότιμα τόσο τις ακραίες φωνές της δεξιάς όσο και τις ακραίες φωνές της αριστεράς αλλά θέλω να προωθήσω τον ελεύθερο λόγο στο Twitter και είμαι εναντίον των απαγορεύσεων που πάνε πέρα από τα όσα προστάζει η νομοθεσία. Για να αποκτήσει δημόσια αξιοπιστία το Twitter πρέπει να είναι πολιτικά ουδέτερο».

Να σημειωθεί πάντως ότι αμέσως μετά την ανακοίνωσης της εξαγοράς της πλατφόρμας από τον Μασκ παρατηρείται ένα ενδιαφέρον φαινόμενο με μαζική αποχώρηση χρηστών που ήταν ακόλουθοι σε επώνυμους χρήστες που ανήκουν στο δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ ή γενικότερα αριστερόστροφων πεποιθήσεων και μαζική είσοδο χρηστών που γίνονται ακόλουθοι πολιτικών του συντηρητικού χώρου τόσο των ΗΠΑ όσο και διεθνώς.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ