Νέα
  • ΓΔ: 805.79 -0.57%
  • Τζίρος: 48,50 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κίνα: Σε χαμηλό διετίας ο ΡΜΙ υπηρεσιών - Μειώθηκε στις 36,2 μονάδες τον Απρίλιο

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2020, όταν ξεκίνησε η πανδημία, διαμορφώθηκε ο ΡΜΙ υπηρεσιών στην Κίνα, καθώς η κλιμάκωση των μέτρων για τον περιορισμό του κορονοϊού, επηρέασε σημαντικά την καταναλωτική ζήτηση.

Ο ΡΜΙ υπηρεσιών της Caixin μειώθηκε στις 36,2 μονάδες τον Απρίλιο από τις 42 μονάδες τον Μάρτιο, όπως ανέφερε η Caixin και η IHS Markit. Τα στοιχεία απέχουν πολύ από το όριο των 50 μονάδων, που διαχωρίζουν τη συρρίκνωση από την ανάπτυξη.

Ο δείκτης κινήθηκε στην ίδια κατεύθυνση με τον επίσημο μη μεταποιητικό ΡΜΙ, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 41,9 μονάδες τον Απρίλιο, από τις 48,4 μονάδες τον Μάρτιο.

"Και η δραστηριότητα και οι νέες παραγγελίες μειώθηκαν με τον δεύτερο μεγαλύτερο ρυθμό από το 2005 που ξεκίνησε η έρευνα, και είναι πίσω μόνο από τα στοιχεία που παρατηρήθηκαν κατά την έναρξη της πανδημίας, τον Φεβρουάριο του 2020", τόνισε  Caixin.

Ο υποδείκτης των παραγγελιών για εξαγωγές μειώθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Μάιο του 2020, ενώ αυτός για την απασχόληση στον τομέα των υπηρεσιών μειώθηκε ελαφρώς αφού διαμορφώνεται σε υφεσιακό έδαφος για τέσσερις συνεχόμενους μήνες.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ