Νέα
  • ΓΔ: 1045.84 +1.45%
  • Τζίρος: 65,18 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κορονοιός: Ο FDA εντόπισε σοβαρές και θανατηφόρες παρενέργειες στο εμβόλιο της Johnson

εμβόλιο
Πηγή: Eurokinissi

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων περιόρισε τη χρήση του εμβολίου της Johnson & Jonson σε άτομα 18 ετών και άνω για τα οποία άλλα εμβόλια δεν είναι προσβάσιμα ή κλινικά κατάλληλα, καθώς εντοπίστηκαν σπάνιες αλλά θανατηφόρες παρενέργειες.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο FDA ερεύνησε μια σειρά αναφερόμενων περιστατικών θρομβώσεων σε συνδυασμό με χαμηλά επίπεδα αιμοπεταλίων, γνωστό ως σύνδρομο θρόμβωσης με θρομβοπενία ή TTS, που εμφανιζόταν μία έως δύο εβδομάδες μετά τη χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου.

Τα ευρήματα αυτής της ανάλυσης «επιβεβαιώνουν τον περιορισμό της εγκεκριμένης χρήσης του εμβολίου», ανέφερε ο FDA στη δήλωση, υποδηλώνοντας ότι τα πιθανά οφέλη υπερτερούν των κινδύνων μόνο για εκείνους για τους οποίους τα άλλα εμβόλια δεν είναι προσβάσιμα.

Η J&J συνεργάζεται με τον FDA και τις υγειονομικές αρχές σε όλο τον κόσμο «για να διασφαλίσει ότι οι επαγγελματίες υγείας και τα άτομα θα προειδοποιούνται και θα ενημερώνονται πλήρως για τις αναφορές του TTS, επιτρέποντας τη σωστή διάγνωση, την κατάλληλη θεραπεία και την ταχεία αναφορά».

το νομοδοσικό εμβόλιο της J&J είναι πιο εύκολο στη χρήση σε σύγκριση με τα εμβόλια δύο δόσεων, ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές και σε πληθυσμούς όπως οι άστεγοι που μπορεί να είναι δύσκολο να κάνουν επαναλαμβανόμενες δόσεις.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ