Νέα
  • ΓΔ: 1442.54 +0.02%
  • Τζίρος: 26,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο: Για «μασάζ» στον Ορμπαν πάει η Φον ντερ Λάιεν

Στην Ουγγαρία μεταβαίνει η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, σύμφωνα με ανάρτηση του Επικεφαλής Εκπροσώπου της Κομισιόν, Ερίκ Μαμέρ στο Τwitter.

«Η Πρόεδρος Φον ντερ Λάιεν ταξιδεύει σήμερα το απόγευμα για την Ουγγαρία για να συναντήσει τον Πρωθυπουργό, Βίκτορ Όρμπαν. Θα συζητήσουν θέματα σχετικά με την ευρωπαϊκή ασφάλεια στον ενεργειακό εφοδιασμό» αναφέρει ο κ. Μαμέρ.

Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία στην ΕΕ

Μετά την απόφαση της Κομισιόν να άρει την πρότασή της για την επιβολή εμπάργκο στη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου σε τρίτες χώρες από πλοία ευρωπαϊκών συμφερόντων, δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία στην ΕΕ, με τις διαπραγματεύσεις των 27 να συνεχίζονται και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προχωρά σε αλλαγές σε σχέση με την αρχική πρότασή της, προκειμένου να λάβει υπόψη τις αντιδράσεις ορισμένων χωρών.

«Να αναμένετε κάποια υποχώρηση στις τιμές καθώς η ΕΕ δυσκολεύεται να διαμορφώσει ομοφωνία στην επιβολή εμπάργκο», δήλωσε αναλύτριες. Ωστόσο, η πτώση των τιμών πιθανόν να είναι περιορισμένη καθώς η ΕΕ συνεχίζει τις προσπάθειες της για μία συμφωνία, κρατώντας την αγορά σε αναμμένα κάρβουνα, πρόσθεσε η ίδια.

Οι υψηλές τιμές διατηρούνται σήμερα παρά τη αποστροφή των επενδυτών από τον κίνδυνο και την περαιτέρω άνοδο του δολαρίου, εν μέσω των ανησυχιών για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Οι ηγέτες της G7 δεσμεύτηκαν για τη σταδιακή απαγόρευση του ρωσικού αργού την παραμονή της 9ης Μαΐου, που η Ρωσία γιορτάζει τη νίκη της κατά της ναζιστικής Γερμανίας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι πρέσβεις των 27 χωρών δεν κατέληξαν ούτε χθες σε συμφωνία για το εμπάργκο, με τις συζητήσεις να αναμένεται να ξαναρχίσουν τις επόμενες ημέρες.

Το εμπάργκο στη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου σε τρίτες χώρες, το οποίο είχε προτείνει η Κομισιόν, μπορεί να καθυστερήσει έως ότου υπάρξει αντίστοιχη δέσμευση και από τις χώρες της G7.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ