Νέα
  • ΓΔ: 903.97 -2.04%
  • Τζίρος: 84,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΝΑΤΟ: Η ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας θα ενισχύσει την άμυνά τους

Εάν η Σουηδία και η Φινλανδία ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, θα ενισχυθούν οι αμυντικές ικανότητες τους καθώς θα επιτρέψει τον κοινό αμυντικό σχεδιασμό εντός του πλαισίου της Συμμαχίας, εκτίμησε ο σουηδός υπουργός Άμυνας.

«Αν η Σουηδία και η Φινλανδία ενταχθούν στο ΝΑΤΟ το αποτέλεσμα θα είναι να χρησιμοποιούμε την ισχύ και τα πλεονεκτήματα ο ένας του άλλου και να αλληλοσυμπληρωνόμαστε, αλλά και να εκτελούμε επιχειρησιακό σχεδιασμό», είπε ο Πιέτερ Χούλκβιστ που ανήκει στο κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα.

"Σε αυτή την περίπτωση, το αποτέλεσμα είναι ότι θα γίνουμε ισχυρότεροι μαζί. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί αν επιλέξουμε να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ", δήλωσε ο υπουργός στο δημόσιο ραδιόφωνο.

Η Σουηδία έχει ήδη αμυντικές συμφωνίες με τους σκανδιναβούς γείτονές της.

Οι σοσιαλδημοκράτες θα αποφασίσουν στις 15 Μαΐου αν θα άρουν την επί δεκαετίες αντίθεση του κόμματος για ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, μια κίνηση που σχεδόν βέβαια θα οδηγήσει την χώρα στο να ζητήσει την ένταξή της στην 30μελή Συμμαχία.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει προκαλέσει μια αναθεώρηση της πολιτικής ασφαλείας στη Σουηδία και στην Φινλανδία.

Ο Φινλανδός πρόεδρος Σάουλι Νιινίστο αναμένεται αυτή την εβδομάδα να ανακοινώσει τη στήριξή του σε ένα τέτοιο αίτημα.

Ο Χούλκβιστ, ο οποίος επί μακρόν υπήρξε επιφυλακτικός ως προς την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, αρνήθηκε να απαντήσει στη συνέντευξη αυτή για την σημερινή του στάση σχετικά με το θέμα. Η Δανία, η Νορβηγία και η Ισλανδία είναι ήδη μέλη του ΝΑΤΟ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ