Νέα
  • ΓΔ: 903.97 -2.04%
  • Τζίρος: 84,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Aramco: Η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο - Ποια «έριξε» από το θρόνο

Ο πετρελαϊκός κολοσσός Saudi Aramco αναδείχθηκε ως η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο με χρηματιστηριακή αξία σχεδόν 2,43 τρισ. δολάρια. 

Η Aramco έριξε από το βάθρο της την Apple, η οποία σημείωσε πτώση πάνω από 5% κατά τη διάρκεια των συναλλαγών της στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα η αξία της σήμερα να ανέρχεται στα 2,37 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Οι τιμές των μετοχών του κλάδου της ενέργειας αυξάνονται, καθώς οι επενδυτές ξεπουλούν μετοχές σε διάφορους άλλους κλάδους, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας, υπό τους φόβο της επιδείνωσης του οικονομικού περιβάλλοντος.

Η Apple έχει υποχωρήσει σχεδόν 20% από τα 182,94 δολάρια που έφτασε στις 4 Ιανουαρίου. Η μετοχή της Aramco έχει σημειώσει άνοδο πάνω από 27% μέχρι στιγμής το 2022.

Τον Μάρτιο, ο πετρελαϊκός γίγαντας ανέφερε ότι τα κέρδη του για ολόκληρο το έτος πέρυσι υπερδιπλασιάστηκαν λόγω της εκτίναξης των τιμών του πετρελαίου.

Η εξέλιξη είναι ως επί το πλείστον συμβολική, αλλά δείχνει πώς οι αγορές αλλάζουν καθώς η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει τα αυξανόμενα επιτόκια, τον πληθωρισμό και τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ