Νέα
  • ΓΔ: 903.25 -0.08%
  • Τζίρος: 71,53 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πετρέλαιο: Αγορές από τη Ρωσία για την αναπλήρωση των αποθεμάτων της θέλει η Κίνα

Η Κίνα επιδιώκει την αναπλήρωση των στρατηγικών αποθεμάτων αργού με φθηνό ρωσικό πετρέλαιο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Το Bloomberg αναφέρει ότι το Πεκίνο ενισχύει τους ενεργειακούς δεσμούς του με τη Μόσχα την ώρα που η Ευρώπη κινείται για την επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Οι διαπραγματεύσεις γίνονται σε κυβερνητικό επίπεδο, χωρίς μία σημαντική άμεση εμπλοκή των πετρελαϊκών εταιρειών, δήλωσε στο πρακτορείο πηγή με γνώση του θέματος.

Μικρή πτώση των τιμών 

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν σήμερα καθώς οι traders σταθμίζουν τις προοπτικές για τις ρωσικές εξαγωγές και πώς τα lockdown στην Κίνα λόγω του κορονοϊού θα επηρεάσουν τη ζήτηση για αργό.

Η τιμή του μπρεντ υποχωρούσε περίπου 1% στα 108 δολάρια το βαρέλι.

Οι επενδυτές πουλούσαν σήμερα μετοχές και πολλά εμπορεύματα μετά την επιβεβαίωση από στελέχη της ΕΚΤ ότι η νομισματική πολιτική θα γίνει πολύ πιο σφιχτή για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

Στη συγκράτηση των τιμών συνέβαλαν και τα lockdown στην Κίνα. Αν και η Σαγκάη αρχίζει να βγαίνει από τα σκληρό lockdown εβδομάδων, καταγράφηκαν κρούσματα σε άλλες πόλεις της Κίνας και προβλήματα στο Πεκίνο.

Πιο ισορροπημένη βλέπουν την αγορά οι traders

«Δεν βλέπουμε ότι θα υπάρξει έλλειψη πετρελαίου για μεγάλο διάστημα» καθώς η παραγωγή από άλλες περιοχές, όπως τις ΗΠΑ που έχουν σχιστολιθικό πετρέλαιο, θα αυξήσει την προσφορά, δήλωσε αναλυτής της Julius Baer στη Ζυρίχη. «Το χαμένο ρωσικό πετρέλαιο θα αντισταθμιστεί από άλλες πηγές», τόνισε.

Από τα τέλη Φεβρουαρίου που ξεκίνησε ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι τιμές εκτινάχθηκαν και καταγράφουν αύξηση 45% από τις αρχές του έτους.

«Οι ανησυχίες για τις ρωσικές εξαγωγές – παρά τις πρόσφατες δηλώσεις της Ρωσίας ότι η παραγωγή θα παραμείνει ισχυρή – αντισταθμίζονται από τη χαμηλότερη ζήτηση λόγω των lockdown στην Κίνα», δήλωσε οικονομολόγος της ABN Amro Bank.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ