Νέα
  • ΓΔ: 794.56 -1.38%
  • Τζίρος: 22,96 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Επίθεση Ερντογάν στον πρωθυπουργό: Δεν υπάρχει πια για μένα Μητσοτάκης

Προσωπική επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν​​​​​​, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι «δεν υπάρχει πια για μένα Μητσοτάκης» σε μια άνευ προηγουμένου αναφορά στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Οπως αναφέρει το Anadolou, ο λόγος για αυτή τη δήλωση του Ερντογάν ήταν τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ΗΠΑ για την Τουρκία.

Η ανάρτηση του Αnadolu

«Είχαμε συμφωνήσει να μην συμπεριλάβουμε τρίτες χώρες στη μεταξύ μας διαμάχη. Παρά το γεγονός αυτό, την περασμένη εβδομάδα (ο Έλληνας πρωθυπουργός) είχε μια επίσκεψη στις ΗΠΑ, μίλησε στο Κογκρέσο και τις προειδοποίησε να μην μας δώσουν F-16», είπε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Δεν θα συμφωνήσω ποτέ να συναντηθώ μαζί του. Θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας με αξιότιμους πολιτικούς», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι η Ελλάδα μπορεί να δημιουργήσει όσες στρατιωτικές βάσεις θέλει με άλλους. Η Τουρκία είναι αυτάρκης.

«Δεν πιστεύω ότι οι ΗΠΑ θα πάρουν τις όποιες αποφάσεις αναφορικά με τα F-16 (στην Τουρκία) κοιτώντας τι θα έλεγε ο Μητσοτάκης», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Η Άγκυρα δεν θα πραγματοποιήσει το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας με την Αθήνα λόγω των δηλώσεων του Έλληνα πρωθυπουργού κατά της Τουρκίας προς την ηγεσία των ΗΠΑ, είπε ακόμα ο Ερντογάν.

Στρατιωτικές επιχειρήσεις για τη δημιουργία «ζώνης ασφαλείας»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε απόψε, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ότι η χώρα του θα ξεκινήσει «σύντομα» νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά μήκος των νότιων συνόρων της, με στόχο να δημιουργήσει ζώνες ασφαλείας σε βάθος 30 χιλιομέτρων για να αντιμετωπίσει τις «τρομοκρατικές απειλές» από αυτές τις περιοχές.

«Ο κύριος στόχος αυτών των επιχειρήσεων θα είναι οι περιοχές που είναι τα κέντρα των επιθέσεων στη χώρα μας και τις ζώνες ασφαλείας», είπε ο Ερντογάν, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, οι επιχειρήσεις θα ξεκινήσουν μόλις οι στρατιωτικές δυνάμεις και οι υπηρεσίες πληροφοριών και ασφάλειας ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ