Νέα
  • ΓΔ: 795.01 -1.33%
  • Τζίρος: 21,95 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μαλαισία: Αναστέλλονται οι εξαγωγές πουλερικών - Συναγερμός στη Σιγκαπούρη

Πηγή: Pixabay

Στη λίστα των χωρών που κλείνουν τα σύνορά τους στις εξαγωγές προστίθεται η Μαλαισία. Η χώρα ανακοίνωσε αναστολή των εξαγωγών πουλερικών προκειμένου να αντιμετωπίσει την έλλειψη στην εγχώρια αγορά και την εκτόξευση των τιμών.

Ο Μαλαίος πρωθυπουργός Ισμαΐλ Σάμπρι Γιάακομπ δήλωσε χθες, Δευτέρα, το βράδυ πως οι εξαγωγές περίπου 3,6 εκατ. πουλερικών τον μήνα θα διακοπούν από την 1η Ιουνίου «μέχρι οι τιμές και η προσφορά να σταθεροποιηθούν».

Η χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας είναι η τελευταία μέχρι στιγμής που περιορίζει τις εξαγωγές διατροφικών προϊόντων μετά την αναστολή των εξαγωγών σιταριού από την Ινδία και φοινικελαίου από την Ινδονησία μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα.

«Η κυβέρνηση ανησυχεί λόγω του προβλήματος της αύξησης των τιμών και του τρέχοντος αδύναμου εφοδιασμού σε πουλερικά που βλάπτει τους Μαλαίους», ανέφερε σε μια ανακοίνωση.

Συναγερμός στη Σιγκαπούρη

Η μικρή πόλη-κράτος της Σιγκαπούρης, που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη γειτονική Μαλαισία για τη διατροφή της, είδε αμέσως έναν κίνδυνο για τον εφοδιασμό της.

Περίπου το ένα τρίτο των εισαγωγών πουλερικών της Σιγκαπούρης προέρχονταν από τη Μαλαισία πέρυσι, σύμφωνα με την υπηρεσία διατροφής του νησιού.

Η υπηρεσία της Σιγκαπούρης προειδοποίησε σήμερα για «προσωρινές διακοπές στον εφοδιασμό κατεψυγμένων πουλερικών». «Συνιστούμε στους καταναλωτές να αγοράζουν μόνο ό,τι χρειάζονται», διευκρίνισε σε ανακοίνωση.

Η Μαλαισία εξάγει επίσης πουλερικά στην Ταϊλάνδη, στην Ιαπωνία και στο Χονγκ Κονγκ.

Ο πληθωρισμός έφθασε το 2,2% τον Μάρτιο στη Μαλαισία, με πιο σημαντική την αύξηση κατά 4% των τιμών των διατροφικών προϊόντων.

Οι ανησυχίες για την επισιτιστική ασφάλεια αυξάνονται σε όλο τον κόσμο λόγω της κλιματικής αλλαγής και της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Η Παγκόσμια Τράπεζα προειδοποίησε αυτό τον μήνα πως η αύξηση των τιμών των διατροφικών προϊόντων έχει ήδη «καταστροφικά αποτελέσματα για τους πιο φτωχούς και τους πιο ευάλωτους».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ