Νέα
  • ΓΔ: 779.68 -3.32%
  • Τζίρος: 79,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ινδία: Μετά τα σιτηρά επιβάλλει περιορισμούς και στις εξαγωγές ζάχαρης

Μετά τα σιτηρά ήρθε η ώρα της Ινδίας να περιορίσει και τις εξαγωγές ζάχαρης ως προληπτικό μέτρο για να διασφαλίσει τα αποθέματα τροφίμων της και να αποτρέψει μια άνοδο των τιμών.

Πριν μια εβδομάδα η χώρα που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός σιταριού στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι για να μπορέσει να γλυτώσει μια επισιτιστική κρίση, απαγορεύει τις εξαγωγές του σιταριού. 

Στην ανακοίνωση της ινδικής κυβέρνησης αναφέρεται ότι οι διεθνείς τιμές των σιτηρών απειλούν την επισιτιστική ασφάλεια για τη χώρα και τις γειτονικές και ευάλωτες χώρες.

Σύμφωνα με πηγή του Bloomberg, η κυβέρνηση σχεδιάζει να περιορίσει και τις εξαγωγές ζάχαρης σε 10 εκατ. τόνους ώς τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα . Ο στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι υπάρχουν επαρκή αποθέματα πριν από την έναρξη της επόμενης περιόδου ζάχαρης τον Οκτώβριο, πρόσθεσε η πηγή.

Η Ινδία ήταν ο μεγαλύτερος εξαγωγέας ζάχαρης στον κόσμο μετά τη Βραζιλία πέρυσι και μεταξύ των κορυφαίων πελατών της συγκαταλέγονται το Μπαγκλαντές, η Ινδονησία, η Μαλαισία και το Ντουμπάι.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ζάχαρης στο Λονδίνο αυξήθηκαν ως και 1%. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ