Νέα
  • ΓΔ: 1446.4 +0.29%
  • Τζίρος: 14,10 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Ford: Ανακαλεί 3 εκατ. οχήματα λόγω ελαττωματικών αερόσακων

Ford / Πηγή: AP
Ford / Πηγή: AP

Στην ανάκληση 3 εκατ. αυτοκινήτων λόγω ελαττωματικών αερόσακων ανακοίνωσε ότι προχωρά η Ford Motors. Το κόστος για την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 610 εκατ. δολάρια.

Η απόσυρση έρχεται μετά την απόφαση της Εθνικής Υπηρεσίας Αυτοκινητοδρόμων των ΗΠΑ, που απέρριψε έφεση της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας για την μη υποχρεωτική ανάκληση οχημάτων που διαθέτουν αερόσακους της Takata.

Η απόφαση αφορά σε μοντέλα Ranger, Fusion, Edge, Lincoln Zephyr / MKZ, Mercury Milan και Lincoln MKX, παραγωγής 2006-2012 (οι ημερομηνίες διαφέρουν ανά μοντέλο)

Το πρόβλημα με τους συγκεκριμένους αερόσακους, που συνδέθηκε με τουλάχιστον 27 θανάτους και 400 τραυματισμούς πριν από μερικά χρόνια, οδήγησε στην μαζικότερη ανάκληση οχημάτων στην ιστορία.

Σύμφωνα με το Reuters, μόνο στις ΗΠΑ ανακλήθηκαν περί τα 67 εκατ. αυτοκίνητα, συν επιπλέον 100 εκατ. οχήματα στον υπόλοιπο κόσμο, από συνολικά 19 αυτοκινητοβιομηχανίες που είχαν εγκαταστήσει τους συγκεκριμένους αερόσακους.

Ανάλογη απόφαση εκδόθηκε και για την Mazda για ανάκληση 5.800 οχημάτων, για τον ίδιο λόγο.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ