Νέα
  • ΓΔ: 796.86 -1.09%
  • Τζίρος: 24,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κίνα: Απαγόρευσε τις πτήσεις Boeing και Airbus από ρωσικούς αερομεταφορείς

Η Κίνα απαγόρευσε τις πτήσεις στη χώρα για αεροσκάφη Boeing και Airbus ρωσικών αερομεταφορέων που είναι εγγεγραμμένα σε δύο δικαιοδοσίες ταυτόχρονα. Αυτό γράφει η ρωσική εφημερίδα RBC επικαλούμενη δύο πηγές.

Το Πεκίνο ζήτησε από τους αερομεταφορείς στοιχεία για τα αεροσκάφη των ρωσικών αερομεταφορέων που να πιστοποιούν ότι επισήμως έχουν διαγραφεί στο εξωτερικό.

Το μεγαλύτερο μέρος του στόλου των ρωσικών αεροπορικών εταιρειών αποτελείται από αεροσκάφη που ανήκουν σε δυτικούς εκμισθωτές και έχουν καταχωρηθεί σε ξένες δικαιοδοσίες πριν από τον Μάρτιο. Από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος της Ρωσίας με την Ουκρανία, τα αεροσκάφη έχουν ουσιαστικά αφαιρεθεί από τους ιδιοκτήτες τους και έχουν μεταφερθεί σε ρωσικές καταχωρίσεις, ενώ η συντήρησή τους πραγματοποιείται χωρίς έλεγχο από τους κατασκευαστές και τις δυτικές αεροπορικές αρχές. Ωστόσο, μπορούν να διαγραφούν από την παλιά δικαιοδοσία μόνο με τη συγκατάθεση των εταιρειών χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing).

Από τα τέλη Φεβρουαρίου, οι δυτικές χώρες έχουν επιβάλει σειρά κυρώσεων κατά της ρωσικής αεροπορικής βιομηχανίας λόγω της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η ΕΕ απαγόρευσε στα ρωσικά αεροσκάφη να χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο της και σταμάτησε επίσης τις παραδόσεις αεροσκαφών και ανταλλακτικών στη χώρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ