Νέα
  • ΓΔ: 903.25 -0.08%
  • Τζίρος: 71,53 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Δανία: Φυσικό αέριο από την ευρωπαϊκή αγορά μετά το εμπάργο της Gazprom

Χωρίς προβλήματα θα συνεχιστεί η τροφοδοσία της Δανίας με φυσικό αέριο, μετά την απόφαση της Gazprom να κόψει από σήμερα 1η Ιουνίου, την παροχή και στην Κοπεγχάγη μετά την άρνησή της να πληρώσει σε ρούβλια, δήλωσε σήμερα ο ενεργειακός όμιλος Orsted.

Οπως αναφέρει το Reuters, η δανέζικη εταρεία εκτιμά ότι θα είναι σε θέση να προμηθεύεται φυσικό αέριο από την ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου, μετά την ανακοίνωση της Gazprom ότι η Δανία γίνεται μια ακόμη χώρα που ανέστειλε τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου.

«Το φυσικό αέριο για τη Δανία πρέπει, σε μεγαλύτερο βαθμό, να αγοραστεί από την ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου. Αναμένουμε ότι αυτό θα είναι δυνατό«, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Orsted, Mads Nipper.

Η Orsted, η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής φυσικού αερίου της Δανίας, είχε προειδοποιήσει από χθες οτι βρίσκεται ένα βήμα πριν από την άμεση διακοπή της τροφοδοσίας από την Gazprom, επειδή η χώρα επιμένει στις πληρωμές σε ευρώ ενόψει και της προθεσμίας που έχει θέσει η Μόσχα για το τέλος του μήνα.

Η Δανία είναι πλέον μια ακόμη χώρα μετά την Ολλανδία, τη Φινλανδία, την Πολωνία και τη Βουλγαρία, που δεν εισάγουν πλέον ρωσικό φυσικό αέριο.

Οι χώρες αυτές στο σύνολό τους αντιπροσωπεύουν το 16% του συνολικού φυσικού αερίου που προμήθευε η Ρωσία στην Ευρώπη στις αρχές του έτους και τώρα πρέπει να το αναζητήσουν σε άλλες αγορές.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ