Νέα
  • ΓΔ: 1023.86 -0.09%
  • Τζίρος: 21,51 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πετρέλαιο: Μικρή αποκλιμάκωση του Βrent στα 118 δολάρια το βαρέλι

Στα 118 δολάρια το βαρέλι διαμορφώνεται σήμερα το Brent μετά το ανεξέλεγκτο χθεσινό ράλι που οδήγησε την τιμή του στη διάρκεια της ημέρας κοντά στα 123 δολάρια το βαρέλι, μετά την ανακοίνωση των ηγετών της ΕΕ οτι συμφώνησαν σε μερική και σταδιακή απαγόρευση του ρωσικού πετρελαίου.

Το brent παράδοσης Αυγούστου αυξήθηκε ωστόσο κατά 35 σεντς ή 0,3% στα 115,95 δολάρια το βαρέλι, ενώ το West Texas Intermediate αυξήθηκε κατά 37 σεντς ή 0,3% στα 115,04 δολάρια το βαρέλι.

Και οι δύο δείκτες έκλεισαν υψηλότερα τον Μάιο, σηματοδοτώντας τον έκτο συνεχόμενο μήνα ανόδου των τιμών.

Οι κυρώσεις για το αργό θα επιβληθούν σταδιακά σε περισσότερο από έξι μήνες και στα διυλισμένα προϊόντα σε διάστημα οκτώ μηνών. Το εμπάργκο εξαιρεί το πετρέλαιο μέσω αγωγών από τη Ρωσία ως παραχώρηση προς την Ουγγαρία και δύο άλλα κράτη της Κεντρικής Ευρώπης.

Την άνοδο συγκρατούν αναφορές ότι ορισμένοι παραγωγοί πετρελαίου διερευνούν το ενδεχόμενο αναστολής της συμμετοχής της Ρωσίας σε μια συμφωνία του ΟΠΕΚ+ για την παραγωγή, εν μέσω προσδοκιών ότι μια τέτοια κίνηση θα αύξανε την προσφορά.

Ενώ δεν υπάρχει κάποια επίσημη ώθηση για τις χώρες του ΟΠΕΚ να αντλήσουν περισσότερο πετρέλαιο για να καλύψουν ενδεχόμενο έλλειμμα από τη Ρωσία, ορισμένα κράτη-μέλη του Κόλπου είχαν αρχίσει να σχεδιάζουν αύξηση της παραγωγής κάποια στιγμή μέσα στους επόμενους μήνες, ανέφερε η WSJ επικαλούμενη εκπροσώπους του ΟΠΕΚ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ