Νέα
  • ΓΔ: 1420.4 +1.96%
  • Τζίρος: 97,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Συμφωνία με την Boeing για την αγορά 60 ελικοπτέρων Σινούκ

Η Γερμανία θα αγοράσει 60 ελικόπτερα Chinook βαρέων μεταφορών από την αμερικανική Boeing για να αντικαταστήσει τον γερασμένο στόλο των CH-53 που διαθέτει, ανακοίνωσε η υπουργός Άμυνας Κριστίν Λάμπρεχτ σήμερα.

Η απόφαση αυτή του Βερολίνου συνιστά πλήγμα για την ανταγωνίστρια εταιρεία Lockheed Martin, που διεκδικούσε επίσης τη σύμβαση.

«Με αυτό το μοντέλο ενισχύουμε τη δυνατότητά μας να συνεργαζόμαστε στην Ευρώπη», είπε η Λάμπρεχτ σε ομιλία της στη Μπούντεσταγκ (κάτω βουλή)

Με βάση τον προηγούμενο σχεδιασμό, ο γερμανικός στρατός (Μπούντεσβερ) επρόκειτο να αγοράσει 45-60 ελικόπτερα βαρέος τύπου έναντι 4 δισεκ. ευρώ, τα οποία επρόκειτο να παραδοθούν μεταξύ 2023-29. Η Boeing και η Sikorsky (που ανήκει στη Lockheed Martin) είναι οι μοναδικές δυτικές εταιρείες που διαθέτουν τέτοιου τύπου στρατιωτικά ελικόπτερα.

Ο γερμανικός στρατός χρησιμοποιεί τα CH-53 από τη δεκαετία του 1970 και σκοπεύει να τα παροπλίσει μέχρι το 2030.

Ο Μπούντεσβερ βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στα παλαιού τύπου CH-53 στην αποστολή του στο Αφγανιστάν, κατά την οποία όμως αποκαλύφθηκαν και οι αδυναμίες των γερασμένων ελικοπτέρων τα οποία χρειάζονταν πολλές εργασίες συντήρησης για να συνεχίσουν να πετούν.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα