Νέα
  • ΓΔ: 817.03 +1.77%
  • Τζίρος: 75,65 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τραμπ: Την επόμενη εβδομάδα η δίκη του στη Γερουσία

Ο Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ / Πηγή: AP Images

Τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021, η Βουλή των Αντιπροσώπων, πρόκειται να παραδώσει το κατηγορητήριο στη Γερουσία, προκειμένου να ξεκινήσει στις ΗΠΑ η δίκη για την αποπομπή του πρώην προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με τον πρωταγωνιστικό ρόλο που φέρεται να έπαιξε στην εισβολή εκατοντάδων πολιτών στο Καπιτώλιο πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

Παράταση στη διαδικασία έχει ζητήσει το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων, αφενός γιατί απαιτείται περισσότερος χρόνος προκειμένου να ετοιμάσουν την υπερασπιστική γραμμή του πρώην προέδρου, αλλά και επειδή διακυβεύεται η υστεροφημία της παράταξης, σύμφωνα με το BBC.

Οι Δημοκρατικοί στη Βουλή, που ψήφισαν την περασμένη εβδομάδα υπέρ της παραπομπής του Τραμπ με την κατηγορία ότι υποκίνησε την αιματηρή εισβολή στο Καπιτώλιο της 6ης Ιανουρίου, έχουν τονίσει ότι θέλουν μια γρήγορη εκδίκαση της υπόθεσης καθώς ξεκινά η θητεία του Τζο Μπάιντεν, ώστε να μπορέσει το Κογκρέσο και η χώρα να κινηθούν μπροστά. Ωστόσο, ο ΜακΚόνελ είπε στους Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές ότι μια σύντομη αναβολή θα δώσει στον Τραμπ τον χρόνο να προετοιμαστεί και να ετοιμάσει την ομάδα των δικηγόρων που θα αναλάβουν την υπεράσπισή του, ώστε να διασφαλιστεί μια δίκαη δίκη.

Σε περίπτωση καταδίκης του Ντόναλντ Τραμπ, ο πρώην πρόεδρος θα απωλέσει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι για το προεδρικό αξίωμα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ