Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ρωσία: Οδηγείται σε τεχνική χρεοκοπία λόγω αδυναμίας απόπληρωμής $1,9 εκατ

Μπροστά σε νέο κίνδυνο τεχνικής χρεοκοπίας βρίσκεται η Ρωσία μετά την αδυναμία να πληρώσει 1,9 εκατομμύρια δολάρια σε τόκους ομολόγου γεγονός που μπορεί να επιβάλει ρήτρες δισεκατομμυρίων δολαρίων, λόγω αθέτησης χρέους, την πρώτη εδώ και έναν αιώνα.

Το ομόλογο σε δολάρια έπρεπε να πληρωθεί στις 19 Μαΐου με την Επιτροπή Προσδιορισμών Πιστωτικών Παραγώγων (CDDC) να δέχεται αίτημα από τη Ρωσία στις 26 Μαΐου για εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα με την Citi να απαντά αρνητικά.

Η επιτροπή, που αποτελείται από την Goldman Sachs, την Bank of America, την Deutsche Bank, την Elliot Management και την PIMCO, θα συνεδριάσει εκ νέου στις 6 Ιουνίου για να συνεχιστεί η διαδικασία, η οποία θα μπορούσε να προχωρήσει στη δημιουργία δημοπρασίας για τον προσδιορισμό τυχόν πληρωμών CDS.

Υπάρχουν επί του παρόντος εκκρεμή καθαρά πλασματικά CDS  2,54 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε σχέση με τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων των 1,68 δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με τους υπολογισμούς της JPMorgan.

Αν και όπως τόνισε ο Gabriele Foa, διαχειριστής χαρτοφυλακίου του Global Credit Opportunities Fund στην Algebris «πρόκειται για ένα πολύ μικρό ποσό, επομένως ο ορισμός προς το παρόν της χρεοκοπίας είναι περισσότερο τεχνικός. Εάν όμως η Ρωσία  δεν μπορέσει να αποπληρώσει τους ξένους επενδυτές σε δολάρια από τις 25 Μαΐου, η χρεοκοπία θα είναι σύντομα πιο ουσιαστική»

Το επόμενο στοίχημα για τη Ρωσία είναι η πληρωμή κουπονιού που οφείλεται στις 24 Ιουνίου σε ομόλογο που εκδόθηκε το 1998 .

Η Ρωσία έχει εκκρεμή διεθνή ομόλογα σχεδόν  40 δισ. δολαρίων και πληρωμές σχεδόν 2 δισ. δολαρίων που είναι ληξιπρόθεσμες μέχρι το τέλος του έτους.

Η χώρα έχει τα μέσα για να αποφύγει την χρεοκοπία, με σχεδόν 650 δισεκατομμύρια δολάρια διαθέσιμα αποθέματα χρυσού και συναλλάγματος ενώ το κέρδος της από την πώληση πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι δισεκ. δολάρια κάθε μήνα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ