Νέα
  • ΓΔ: 898.63 -0.74%
  • Τζίρος: 96,60 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αυτός είναι ο πραγματικός λύκος της Wall Street

Τζειμς Γκόρμαν
Πηγή: APImages

Οχι δεν πρόκειται για κάποιο επενδυτή που κινείται στο παρασκήνιο, αδιαφορώντας για το ρυθμιστικό πλαίσιο, σπεκουλάροντας σε μετοχές φούσκες. Αντιθέτως, ο διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley, Τζέιμς Γκόρμαν, κινείται θεσμικά και πλέον είναι ο υψηλότερα αμειβόμενος CEO χρηματοπιστωτικού ιδρύματος στην Αμερική, μετά από την αύξηση 22% που είδε στις αποδοχές του το 2020.

Η Morgan Stanley πλήρωσε τον Γκόρμαν με 33 εκατομμύρια δολάρια το 2020, ποσό που τον έφερε στην κορυφή της λίστας με τους καλοπληρωμένους CEO τραπεζών, μπροστά από τον διευθύνοντα σύμβουλος της JPMorgan Chase, Τζέιμι Ντίμον, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η αποζημίωση του Γκόρμαν περιελάμβανε βασικό μισθό 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων, μπόνους σε μετρητά περίπου 7,9 εκατ., αναβαλλόμενη χρηματική αμοιβή 7,9 εκατ. και μετοχές αξίας 15,75 εκατομμυρίων δολαρίων, που συνδέονται με ορισμένους στόχους απόδοσης που έπιασε η τράπεζα.

Η Morgan Stanley σημείωσε ρεκόρ ετήσια κερδών 48,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι παρά την πανδημία COVID-19, καθώς οι διακυμάνσεις στην αγορά και η ανάκαμψη των συγχωνεύσεων και των νέων εισαγωγών βοήθησαν ολόκληρη τη Wall Street μετά το Μάρτιο. 

Ο Γκόρμαν ήταν επίσης μεταξύ των λίγων CEO που υποσχέθηκαν στους υπαλλήλους ότι δεν θα χάσουν τη δουλειά τους, καθώς η οικονομική πτώση κατέστρεφε τη Wall Street. Η Morgan Stanley κατάφερε να τηρήσει αυτήν την υπόσχεση, ενώ πολλοί από τους ανταγωνιστές της, συμπεριλαμβανομένων των Goldman Sachs, JPMorgan και Wells Fargo, προχώρησαν νέους γύρους απολύσεων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ