Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πούτιν: Καμπανάκι για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η ρωσική οικονομία

Πούτιν: Το Νάγκορο Καραμπάχ είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Αζερμπαϊτζάν
Πηγή: AP

O Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, προειδοποίησε ότι βασικοί κλάδοι της ρωσικής βιομηχανίας αντιμετωπίζουν μεγάλη μείωση της παραγωγής, αλλά τόνισε ότι υπάρχουν ενδείξεις πως η οικονομία της χώρας είναι ισχυρή, υποδηλώνοντας τις δυσκολίες για το Κρεμλίνο καθώς ο αντίκτυπος των κυρώσεων της Δύσης βαθαίνει.

Ο Πούτιν αναφέρθηκε ειδικά στην αυτοκινητοβιομηχανία, το σύνολο σχεδόν των εργοστασίων της οποίας έχουν κλείσει λόγω της έλλειψης εξαρτημάτων, ενώ είπε ότι βιομηχανίες όπως αυτή του χάλυβα αντιμετωπίζουν «κινδύνους σημαντικής μείωσης της παραγωγής μεσοπρόθεσμα».

Ταυτόχρονα, προέβαλε το χαμηλό επίπεδο – ρεκόρ της ανεργίας και την ισχύ του ρουβλιού ως θετικές ενδείξεις.

Χρειάζεται μεγαλύτερη βοήθεια σε εταιρείες και καταναλωτές

Σε συνάντησή του με αξιωματούχους, που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, ο Ρώσος πρόεδρος κάλεσε την κυβέρνηση να προσφέρει περισσότερη βοήθεια στις εταιρείες και τους καταναλωτές, αλλά δεν ανακοίνωσε νέες δαπάνες.

Δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, κάνοντας μόνο λόγο «για τις σημερινές δυσκολίες που προκαλούνται από μία σειρά περιστάσεων, στις οποίες δεν θα αναφερθούμε αναλυτικά».

Η Ρωσία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις βαθύτερες υφέσεις πολλών ετών, σύμφωνα με τις επίσημες προβλέψεις καθώς οι κυρώσεις έκοψαν την πρόσβαση σε βασικές αγορές και σε εξαρτήματα και έχουν προκαλέσει την έξοδο ξένων εταιρειών από τη Ρωσία.

Με πληροφορίες από Bloomberg

 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ