Νέα
  • ΓΔ: 891.1 +0.42%
  • Τζίρος: 50,07 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ελον Μασκ: Δείτε live τη γιγαντιαία αποστολή του στο Διάστημα (vid)

Ο επικεφαλής της Tesla Ελον Μασκ / Πηγή: AP Images
Ο επικεφαλής της Tesla Ελον Μασκ / Πηγή: AP Images

Η εταιρεία του Ελον Μασκ, SpaceX ξεκινά σήμερα τη γιγαντιαία αποστολή 100 δορυφόρων στο διάστημα. Οι δορυφόροι θα εκτοξευθούν με τον πύραυλο Falcon 9 από το Ακρωτήριο του Κανάβεραλ στη Φλόριντα.

Πρόκειται για αριθμός-ρεκόρ δορυφόρων που θα τεθούν σε τροχιά γύρω από τη Γη κι αυτή αποτελεί μέρος μια σειράς διαστημικών αποστολών που ξεκινά η SpaceX. Εν προκειμένω, το ωφέλιμο φορτίο που θα μεταφερθεί αποτελείται από μικρούς δορυφόρους κυβερνητικών και εταιρικών οντοτήτων, συμπεριλαμβανομένων και 10 δορυφόρων ευρυζωνικής σύνδεσης Starlink, που κατασκεύασε η SpaceX.

Η εκτόξευση έχει προγραμματιστεί για τις 16.40 – ώρα Ελλάδος και μπορείτε να την παρακολουθήσετε ζωντανά εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=ncqHdWSnxC4&feature=emb_title

Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Ιανουαρίου, η SpaceX εκτόξευσε στο Διάστημα άλλους 60 δορυφόρους Starlink που θα διασφαλίζουν υψηλές ταχύτητες στο ίντερνετ, επιτρέποντας σε κάθε άτομο στη Γη να έχει πρόσβαση σε ευρυζωνικό δίκτυο. Πλέον, η εταιρεία του Έλον Μασκ έχει δημιουργήσει ένα «μπουκέτο» άνω των 1.000 δορυφόρων σε χαμηλό ύψος γύρω από τη Γη, με τους 60 νέους δορυφόρους να καλύπτουν τον Καναδά και τη Μεγάλη Βρετανία.

Θέλει να έρθει και στην Ελλάδα

Η SpaceX συνεχίζει τις προσπάθειες επέκτασης και σε άλλες χώρες, και σύμφωνα με πληροφορίες του CNBC οι επόμενοι «σταθμοί» της θα είναι οι: Αυστρία, Αυστραλία, Αργεντινή, Βραζιλία, Γαλλία, Χιλή, Κολομβία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Μεξικό, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Φιλιππίνες, Νότια Αφρική και Ισπανία.

Όσον αφορά στη χώρα μας, το δορυφορικό ίντερνετ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι διαθέσιμο μέσα στο α' τρίμηνο του έτους. Η είσοδος της Starlink στην Ελλάδα αναμένεται να ανακατέψει την τράπουλα στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, καθώς ναι μεν αναμένεται να τιμολογείται υψηλότερα (περί το 20% ακριβότερα, σύμφωνα με πληροφορίες), ωστόσο θα καλύπτει κάθε γωνιά της χώρας, και μάλιστα υποσχόμενη υπερυψηλές ταχύτητες.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ