Νέα
  • ΓΔ: 860.06 +1.03%
  • Τζίρος: 79,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Lockdown: Κόκκινη κάρτα στο ποδόσφαιρο - Απώλειες 1 δισ. για τις ευρωπαϊκές ομάδες

Ποδόσφαιρο
Πηγή: Pexels

Κανείς επιχειρηματικός τομέας δεν έμεινε αλώβητος από την οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού. Ούτε καν οι μεγαλύτεροι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι της Γηραιάς Ηπείρου που είδαν τα έσοδα τους να κατακρημνίζονται.

Σύμφωνα με νέα μελέτη από την εταιρεία ερευνών KPMG, οι μεγαλύτεροι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι της Ευρώπης έχασαν έσοδα 1 δισεκατομμυρίου ευρώ λόγω του κορονοϊού. Η πανδημία οδήγησε τους συλλόγους να παίζουν σε άδεια γήπεδα, στερώντας τους από εξαιρετικά αναγκαία έσοδα, ενώ παράλληλα η γενικότερη οικονομική αστάθεια προκάλεσε αβεβαιότητα στις χορηγίες και άλλες πληρωμές.

Μερικές από τις μεγαλύτερες μειώσεις στα λειτουργικά έσοδα παρατηρήθηκαν στην Serie A της Ιταλίας, με τη Roma να καταγράφει ετήσια πτώση εσόδων 39,3%, ενώ η Milan είδε 23,8% λιγότερα χρήματα να εισρέουν στα ταμεία. Αντίστοιχα, τα έσοδα της Paris Saint-Germain και της Bracelona σημείωσαν πτώση περίπου 15%, ενώ η Manchester United κατέγραψε συρρίκνωση λειτουργικών εσόδων 18,5%.

Ποδόσφαιρο
Πηγή: Statista
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ