Νέα
  • ΓΔ: 1275.09 +0.14%
  • Τζίρος: 320,56 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Σέξι κάδοι σκουπιδιών; Αυτή η πόλη ακολουθεί μια περίεργη προσέγγιση για τα σκουπίδια

Η σουηδική πόλη Μάλμε βρίσκεται σε ένα εντελώς νέο επίπεδο στην τελευταία της προσπάθεια να καθαρίσει τους δρόμους. Εχει εγκαταστήσει κάδους σκουπιδιών που «μιλάνε» όποτε τροφοδοτούνται με σκουπίδια και οι Αρχές ελπίζουν σε αύξηση των απορριμμάτων.

Οι πεζοί που ρίχνουν σκουπίδια σε έναν από τους δύο κάδους στη γέφυρα Davidshallsbron της πόλης ανταμείβονται με εξαιρετικά θετικά σχόλια από μια... σέξι γυναικεία φωνή, η οποία δίνει μια σειρά από απαντήσεις: «Ω, εκεί, ναι!», «Ελάτε πίσω σύντομα και κάντε το ξανά!» και «Μμμ, λίγο πιο αριστερά την επόμενη φορά», είναι κάποια από τα προγραμματισμένα μηνύματα.

Αυτή η σαγηνευτική προσέγγιση είναι μια νέα τακτική, οι κάδοι απορριμμάτων με φωνές όμως δεν είναι κάτι καινούργιο για την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας. Το 2017, το δημοτικό συμβούλιο αγόρασε 18 κάδους με «φωνή», αν και σήμερα μόνο δύο «μιλούν» ακόμη, σύμφωνα με τη θυγατρική του CNN Expressen.

Η πόλη Μάλμε φημίζεται εδώ και καιρό ως πρωτοπόρος στη φιλική προς το περιβάλλον διαβίωση, επομένως η τελευταία της καινοτομία δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη.

Οπως επισημαίνει το CNN, όλες οι ενεργειακές ανάγκες για σπίτια, καταστήματα και κτίρια γραφείων στην περιοχή καλύπτονται με ανανεώσιμες πηγές, με τα απόβλητα τροφίμων να μετατρέπονται σε βιοαέριο για τη λειτουργία τοπικών λεωφορείων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ