Νέα
  • ΓΔ: 1456.2 +0.64%
  • Τζίρος: 77,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Α. Μέρκελ: Πρέπει να παίρνεις τον Πούτιν στα σοβαρά

«Πρέπει κανείς να παίρνει τον Πούτιν στα σοβαρά», προειδοποιεί η τέως καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στο Redaktionsnetzwerk Deutschland.

Στο σημείο αυτό, η Μέρκελ επανέλαβε την υποστήριξή της στην πολιτική του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς, λέγοντας ότι «πιστεύει ότι είναι σωστό η Δύση να παίρνει θέση υπέρ της ύπαρξης της Ουκρανίας, χωρίς να συμμετέχει σε άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση».

Οταν ρωτήθηκε αν ο Πούτιν περίμενε να επιτεθεί στην Ουκρανία έως ότου δεν ήταν πλέον στην εξουσία, η Μέρκελ είπε: «Η αποχώρησή μου μπορεί να συνεισέφερε, όπως οι εκλογές στη Γαλλία, η αποχώρηση των στρατευμάτων από το Αφγανιστάν και η στασιμότητα στην εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ»."

Η Μέρκελ παραδέχτηκε τη δική της αδυναμία στο τέλος της θητείας της: «Ήταν σαφές ότι δεν θα ήμουν στην εξουσία για πολύ ακόμη, και έτσι διάφορες προσπάθειές μου τον περασμένο χρόνο δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα (...) Ο Πούτιν δεν ήταν πλέον έτοιμος για συναντήσεις κορυφής».

Στη συνέντευξή της δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μεσολαβήσει αργότερα στην ουκρανική σύγκρουση, αλλά  διευκρίνισε ότι «το ερώτημα δεν τίθεται αυτή τη στιγμή». 

Η Μέρκελ επανέλαβε την υποστήριξή της στην πολιτική του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς, λέγοντας ότι «πιστεύει ότι είναι σωστό η Δύση να παίρνει θέση υπέρ της ύπαρξης της Ουκρανίας, χωρίς να συμμετέχει σε άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ