Νέα
  • ΓΔ: 1217.86 +0.72%
  • Τζίρος: 79,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Βρετανία: «Νο» από το συνδικάτο Unite στην Rolls Royce για την εφάπαξ παροχή 2.000 λιρών

Το συνδικάτο Unite απέρριψε σήμερα την τελευταία μισθολογική πρόταση της βρετανικής εταιρίας κατασκευής κινητήρων αεροσκαφών Rolls Royce που περιελάμβανε τη χορήγηση χρηματικού ποσού 2.000 λιρών σε μεγάλο μέρος του βρετανικού εργατικού δυναμικού της, λέγοντας ότι υπολείπεται των προσδοκιών.

"Η αναθεωρημένη πρόταση εξακολουθεί ακόμη να υπολείπεται πολύ του αιτήματος για την κρίση του κόστους διαβίωσης που υπέβαλαν τα μέλη μας και των προσδοκιών τους", δήλωσε εκπρόσωπος του Unite μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. "Οι υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι του Unite συζητούν για να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα".

Η Rolls Royce ανακοίνωσε νωρίτερα ότι θα δώσει 2.000 στερλίνες σε περίπου το 70% του εργατικού δυναμικού της στο Ηνωμένο Βασίλειο ώστε να βοηθήσει το προσωπικό της να αντεπεξέλθει στο υψηλό κόστος διαβίωσης.

Ο βρετανικός όμιλος δήλωσε ότι θα δώσει τα χρήματα σε 11.000 εργάτες παραγωγής καθώς και σε 3.000 χαμηλόβαθμα στελέχη.

Σε μήνυμα που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πρακτορείο Reuters, εκπρόσωπος της Rolls Royce δήλωσε πως η εταιρία προσφέρει ακόμη αύξηση μισθού 4% από τον Μάρτιο σε 11.000 εργάτες παραγωγής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ