Νέα
  • ΓΔ: 820.06 +0.11%
  • Τζίρος: 25,14 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πάουελ: Iσχυρά δεσμευμένη στη μείωση του πληθωρισμού η Fed - Προειδοποιεί για εκπλήξεις

Ο πρόεδρος της FED Τζερόμ Πάουελ
Ο πρόεδρος της FED Τζερόμ Πάουελ

H Fed θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια για να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό μετά την αύξησή τους κατά 75 μονάδες βάσης, τη μεγαλύτερη εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες, δήλωσε ο πρόεδρος της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, καταθέτοντας στο Κογκρέσο.

«Εκτιμούμε ότι θα είναι ενδεδειγμένο να συνεχισθούν οι αυξήσεις των επιτοκίων. Ο πληθωρισμός μας έχει εκπλήξει, προφανώς ανοδικά, και μπορεί να υπάρξουν και άλλες εκπλήξεις. Συνεπώς θα πρέπει να είμαστε γρήγοροι στις αντιδράσεις μας στα νέα στοιχεία και τις εξελισσόμενες προοπτικές», δήλωσε ο Πάουελ.

Νέα αύξηση των επιτοκίων τον Ιούλιο

Ο Πάουελ σε μεγάλο βαθμό επανέλαβε τις δηλώσεις που έκανε στη συνέντευξη Τύπου την περασμένη Τετάρτη μετά την αύξηση του βασικού επιτοκίου της Fed στο 1,5% έως 1,75%.

Στο κείμενο της ομιλίας του, ο επικεφαλής της Fed δεν έκανε καμία αναφορά στο μέγεθος της επόμενης αύξησης των επιτοκίων τον Ιούλιο, αν και την περασμένη εβδομάδα είχε διαμηνύσει ότι θα είναι 75 μ.β. ή 50 μ.β.

Το μέλος του Δ.Σ. της Fed, Christopher Waller, δήλωσε το Σάββατο ότι θα στηρίξει μία αύξηση 75 μ.β. εφόσον τα οικονομικά στοιχεία κινηθούν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του.

«Κατανοούμε τα βάσανα που προκαλεί ο πληθωρισμός. Είμαστε ισχυρά δεσμευμένου να τον μειώσουμε και κινούμαστε χωρίς καθυστέρηση στην κατεύθυνση αυτή», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ