Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ηλεκτροκίνηση: Περίοδο προσαρμογής ζητούν 5 χώρες της ΕΕ πριν απαγορεύσουν τις πωλήσεις βενζινοκίνητων ΙΧ

Πηγή: Ευρωκίνηση

Περισσότερο χρόνο για την υλοποίηση των δεσμεύσεων που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ζητούν 5 χώρες της Ε.Ε. 

Ιταλία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Βουλγαρία και Ρουμανία ζητούν να καθυστερήσει το σχέδιο της Ε.Ε. για απαγόρευση των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων που κινούνται με βενζίνη και ντίζελ από το 2035 για μία ακόμη πενταετία, σύμφωνα με έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή του Reuters.

Η πολιτική αυτή αποτελεί βασικό πυλώνα στο σχέδιο της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση των αυξημένων ρύπων από τις μεταφορές και την επιτάχυνηση της μετάβασης προς την ηλεκτροκίνηση.

Η πρόταση της Κομισιόν για τις εκπομπές ρύπων από τα αυτοκίνητα προϋποθέτει να σταματήσουν 100% τα αέρια του διοξειδίου του άνθρακα που διοχετεύονται στην ατμόσφαιρα από τα νέα αυτοκίνητα, γεγονός που σημαίνει ότι θα απαγορευθούν οι πωλήσεις βενζινοκίνητων και ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων από το 2035. 

Οι αρμόδιοι υπουργοί της Ε.Ε. αναμένεται να συμφωνήσουν σε αυτή τη θέση την επόμενη εβδομάδα, προτού διαπραγματευθούν τον οριστικό νόμο στο Ευρωκοινοβούλιο. 

Σε έγγραφο, οι πέντε χώρες ζητούν να μειωθούν οι ρύποι από τα αυτοκίνητα κατά 90% έως το 2035 και κατά 100% έως το 2040. «Απαιτείται μία περίοδο προσαρμογής», αναφέρεται στο έγγραφο, επικαλούμενο την ανάγκη να επεκταθούν οι υποδομές φόρτισης. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ