Νέα
  • ΓΔ: 903.97 -2.04%
  • Τζίρος: 84,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Tesla Bot: Το ρομπότ-ανθρωποειδές του Ελον Μασκ έρχεται από το μέλλον

Στο οικονομικό φόρουμ του Κατάρ μίλησε ο Έλον Μασκ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι ο ρομποτικός άνθρωπος της Tesla θα παρουσιαστεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Το ρομπότ ονομάζεται «Tesla Bot», αν και το όνομα του είναι «Optimus Subprime». Σύμφωνα με τη Daily Mail το ρομπότ θα έχει ύψος σχεδόν δύο μέτρα και θα μπορεί να περπατάει με ταχύτητα 5 μίλια την ώρα και να σηκώνει έως 150 κιλά.

Ο Optimus Subprime είναι σχεδιασμένος ώστε να διαχειρίζεται «επικίνδυνες και βαρετές» εργασίες, σε εργοστάσια ή άλλα περιβάλλοντα. Θα είναι «φιλικός» και πιστός σύντροφος, σαν κατοικίδιο ζώο. Θα μπορεί να διεκπεραιώνει σειρά εργασιών, όπως να συνδέει βίδες σε αυτοκίνητα με κλειδί ενώ θα μπορεί έως και να βοηθάει στα ψώνια. Μέχρι στιγμής, οι απεικονίσεις του ρομπότ που έχουν κυκλοφορήσει το δείχνουν να μοιάζει αρκετά με τα ρομπότ «NS5» στην αμερικανική ταινία επιστημονικής φαντασίας του 2004, «I, Robot».

Ο ιδρυτής της Tesla δήλωσε σχετικά με τον ρομποτικό άνθρωπο, «ελπίζω ότι θα έχουμε ένα ενδιαφέρον πρωτότυπο για να δείξουμε στον κόσμο. Έχουμε μια πολύ ταλαντούχα ομάδα στην Tesla με την οποία συνεργάζομαι στενά για να έχουμε έτοιμο ένα πρωτότυπο ανθρωποειδές ρομπότ μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Και νομίζω ότι βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο».

Στο ρομπότ θα περιλαμβάνεται ο υπολογιστής Autopilot, τον οποίο η Tesla χρησιμοποιεί και στα ηλεκτρικά αυτοκίνητά της. Ο Autopilot θα επιτρέπει στον ρομποτικό άνθρωπο να αναγνωρίζει αντικείμενα του πραγματικού κόσμου. Παρόλα αυτά, ο  «Optimus Subprime» θα έχει τους δικούς του προσαρμοσμένους αισθητήρες. Στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού του ρομπότ θα τοποθετηθούν οι κάμερες Autopilot της Tesla ενώ η εσωτερική του λειτουργία θα τροφοδοτείται από υπολογιστή της εταιρείας.  

Μείωση κατά 10% των θέσεων εργασίας τους επόμενους τρεις μήνες

Όπως εξήγγειλε από το Κατάρ ο Μασκ, την ημέρα τεχνητής νοημοσύνης θα ανακοινωθούν «κι άλλα συναρπαστικά πράγματα». Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις περικοπές θέσεων εργασίας που πρόκειται να γίνουν στην Tesla, σημειώνοντας ότι, τους επόμενους τρεις μήνες, η εταιρεία θα μειώσει το προσωπικό της κατά 10%.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ