Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Σβήνουν τα φώτα για 3 ώρες κάθε απόγευμα εν μέσω καύσωνα - Πονοκέφαλος η ενέργεια

Πηγή: AP

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ζήτησε από περίπου 37 εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν μέσα και γύρω από το Τόκιο να χρησιμοποιούν λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια και κλιματιστικά, εν μέσω κύματος καύσωνα-ρεκόρ, με τις θερμοκρασίες σε ορισμένες περιοχές  ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Η κυβέρνηση προέτρεψε τους πολίτες στην πρωτεύουσα να σβήσουν τα φώτα για τρεις ώρες το απόγευμα και να χρησιμοποιήσουν τον κλιματισμό λελογισμένα, καθώς η χώρα δίνει μάχη με τις αυξανόμενες ελλείψεις ρεύματος.

«Παρακαλούμε εξοικονομήστε όσο το δυνατόν περισσότερη ενέργεια, όπως σβήνοντας τα φώτα που δεν χρησιμοποιούνται», δήλωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας. Ανέφερε ότι μπορεί να γίνονται λελογισμένες χρήσεις κλιματισμού για την «αποτροπή θερμοπληξίας».

Η παροχή ρεύματος στην Ιαπωνία είναι περιορισμένη από τον Μάρτιο, όταν ένας σεισμός στα βορειοανατολικά ανάγκασε ορισμένους πυρηνικούς σταθμούς να αναστείλουν τη λειτουργία τους. Ταυτόχρονα, η ζήτηση βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από το 2011, όταν η Ιαπωνία επλήγη από τον ισχυρότερο σεισμό στην καταγεγραμμένη ιστορία της. Το υπουργείο προειδοποίησε ότι η αναντιστοιχία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης γίνεται «σοβαρή».

Οι υψηλές θερμοκρασίες προβλέπεται να διαρκέσουν για το υπόλοιπο της εβδομάδας και πιθανώς να επιδεινωθούν -- που σημαίνει ότι η ζήτηση για ρεύμα θα αυξηθεί.

Με πληροφορίες από CNN

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ