Νέα
  • ΓΔ: 875.47 +1.82%
  • Τζίρος: 37,65 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Novartis: «Κόβει» 8.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως

Πηγή: Eurokinissi

Η Novartis δήλωσε την Τρίτη ότι ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως θα μπορούσε να οδηγήσει σε περικοπή 8.000 θέσεων εργασίας, συμπεριλαμβανομένων έως και 1.400 στην Ελβετία, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα της ελβετικής εφημερίδας TagesAnzeiger.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας αποτελούν μέρος ενός προγράμματος αναδιάρθρωσης που ανακοίνωσε τον Απρίλιο ο ελβετικός φαρμακευτικός όμιλος με στόχο εξοικονόμηση τουλάχιστον 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων έως το 2024.

Η Novartis ανέφερε σε δήλωση που έστειλε μέσω email ότι είχε σημειώσει πρόοδο στην εφαρμογή της νέας οργανωτικής της δομής που περιελάμβανε την ενοποίηση των φαρμακευτικών και ογκολογικών επιχειρηματικών μονάδων της και θα οδηγούσε στην κατάργηση ρόλων σε ολόκληρο τον οργανισμό.

Η Novartis είπε ότι η νέα δομή με λιγότερες επικαλύψεις στις δραστηριότητές της θα εφαρμοστεί τους επόμενους μήνες.

Είπε ότι ολοκλήρωσε τον διορισμό της πλειονότητας της ηγεσίας σε παγκόσμιο επίπεδο και θα παράσχει περαιτέρω ενημερώσεις τις επόμενες εβδομάδες.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ