Νέα
  • ΓΔ: 849.23 -2.15%
  • Τζίρος: 52,45 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Evergrande: Ζητά τη στήριξη ξένων επενδυτών για να αποφύγει τη χρεοκοπία

Στήριξη από τους ξένους επενδυτές αναζητά ο κινεζικός κολοσσός ακινήτων Evergrande σε μια προσπάθεια να αντικρούσει την αγωγή εκκαθάρισης που έχει υποβληθεί σε βάρος της από την Top Shine Global Ltd σε δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Η Evergrande, η οποία θεωρείται ότι έχει αθετήσει πληρωμές του εξωτερικού χρέους της ύψους σχεδόν 23 δισ. δολαρίων και βρίσκεται ένα βήμα από τη χρεοκοπία, επεξεργάζεται σχέδιο αναδιάρθρωση του συνολικού χρέους της ώστε να καταθέσει στο δικαστήριο στοιχεία ότι έχει την υποστήριξη των πιστωτών της, πριν από την πρώτη ακρόαση της αγωγής εκκαθάρισης που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Αυγούστου.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Top Shine Global Ltd, επενδυτής στη θυγατρική Fangchebao της Evergrande, ανακοίνωσε ότι έχει καταθέσει αίτηση εκκαθάρισης της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων καθώς η τελευταία δεν τήρησε τη συμφωνία επαναγοράς μετοχών της Fangchebao από την Top Shine.

Η θετική εκδίκαση της αίτησης εκκαθάρισης θα μπορούσε να επηρεάσει δυσμενώς το σχέδιο αναδιάρθρωσης του χρέους της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων, απομειώνοντας την αξία των περιουσιακών της στοιχείων στο εξωτερικό που είναι κρίσιμης σημασίας για τα συμφέροντα των υπεράκτιων πιστωτών της.

Η Evergrande δεν εξετάζει επί του παρόντος το ενδεχόμενο εξωδικαστικού συμβιβασμού με την Top Shine, καθώς -όπως τονίζει- η συντριπτική πλειονότητα των πιστωτών της αντιτίθεται στην αίτηση εκκαθάρισης, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Η αγωγή σε βάρος της Evergrande είναι η πρώτη αυτού του είδους κατά του κινεζικού κολοσσού, ο οποίος έχει συνολικό χρέος άνω των 300 δισ. δολαρίων.

Η Evergrande, η μεγαλύτερη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων βάσει πωλήσεων, έκανε γνωστό την προηγούμενη εβδομάδα ότι η Top Shine υπέβαλε αίτηση εκκαθάρισης για τη μη εκπλήρωση μιας οικονομικής υποχρέωσης ύψους 110 εκατ. δολαρίων, προσθέτοντας ότι θα αντικρούσει "σθεναρά” την αγωγή.

Η κινεζική εταιρεία πρόσθεσε ακόμη ότι η αγωγή δεν θα επηρεάσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης του εξωτερικού χρέους της, το οποίο αναμένεται να καταρτιστεί έως το τέλος Ιουλίου.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ